Hírek egy csokorban. Hogy összefüggés lenne közöttük? Nem, nem hiszem, legfeljebb a honnan indultunk – hova jutunk kérdésköt érdemes átgondolni…
1. "Én érzem a puskapor szagát, érzem, hogy mi van a levegőben, és higgyétek el, nagy dolgok vannak készülőben. A tavaszi szelek nagy változásokat fognak hozni, érdemes mindenkinek mozgósítani az álmait" – mondta Orbán Viktor a Fidelitas rendezvényén.
2. Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter felújítja az úgynevezett célzott likvidálásokat, vagyis a terrorcselekmények szervezésével, elkövetésével gyanúsított palesztinok megölését. Az izraeli hadsereg rendszerint helikopterekről kilőtt rakétákkal mér csapást a terrorcselekményekkel gyanúsított palesztinokra.
3. Szaddám Huszein uralma alatt elkövetett borzalmakról, többek között emberi húsdarálóról számolt be a nyilvánosság előtt személyazonosságát vállaló első tanú, akit a volt iraki diktátor ellen folyó perben hallgattak meg. Ahmed Hasszán könnyeivel küszködve felidézte: fogva tartása idején egy szobában emberi húsdarálót látott, amelyből vér folyt és alatta emberi hajszálak hevertek. Testvérét elektrosokkal vallatták 77 éves apjuk szeme láttára.

]]>