Fellélegezhetnek a Heroes rajongói – az NBC hezitálás nélkül megrendelte az ősszel indult sikersorozat következő évadát. Tim Kring nyilatkozata szerint ezzel lehetővé vált, hogy újabb lehetőségeket járjanak be a hősök történetével. Addig is azonban az eredeti Star Trek sorozat Sulu kapitánya, George Takei is tesz egy látogatást a Heroes világában.


Átlagemberek átlagon felüli képességekkel
– ez a mottója a Heroes című sorozatnak. A jól kitalált és megformált karakterek, a lassanként hömpölygő, de csavarosan megoldott, több szálon futó történet meghozta a várt sikert, a rajongás mértéke a Lost kezdeti időszakát idézi. Ez meglátszik a nézettségen is – az NBC a tegnapi nap folyamán be is jelentette, megrendelik a második évadot is.

Az első évad további részeiben feltűnik George Takei is, akit az eredeti Star Trek sorozat rajongói mint Sulu megformálóját ismerhetik. Hiro Nakamura, az egyik legnépszerűbb Heroes karakter apját fogja most Takei játszani. A színész azt nyilatkozta, hogy az egyik legnehezebb kihívás számára az volt a szerepben, hogy még ő maga sem tudja, mik is Hiro apjának motivációi; az újabb és újabb forgatókönyvekből számára sem derült ki, hogy a karakter jó vagy rossz, miért csinálja azt, amit csinál – az újabb forgatókönyvek számára is folyamatosan meglepetéseket okoznak.

Furcsa mód a másik nehézséget az jelentette Takei számára, hogy japánul kellett játszania: természetesen folyékonyan beszél japánul, azonban ez az első alkalom, amikor ezt a nyelvet kellett használnia színészkedés közben.  

Hiro apja egy konzervatív, tradícionális figura lesz, aki nem túl boldog, hogy fia körül mindenféle furcsaságok történnek – azt meg végképp nem értékeli, hogy fia valamiféle hőssé óhajt válni.  

Érdekesség, hogy a sorozatban Hiro egyik kedvenc figurája, példaképe Sulu – még egy olyan ötlet is felmerült, hogy Hiro azt mondja neki: "Papa, úgy nézel ki, mint Sulu!".

Az írók egyelőre még ugyan az első szezon második felével – végével vannak elfoglalva, de bőven van puskaporuk a következő 23 epizódra is. Mint Kring elmondta, az első szezon vége előtt már meg fognak válaszolni néhány kérdést – többek között le fogják zárni azt a történetszálat is, melyben a főszereplőknek New Yorkot kell megmenteniük egy atomrobbanástól. Ettől függetlenül nem kell attól tartani, hogy érdektelenné válna a sorozat a későbbiekben – felmerülnek ugyanis újabb megfejtésre váró rejtélyek.

Mint Kring a Sci-Fi Wirenek elmondta, elég sok mindent elültettek már a történetben ahhoz, hogy ne legyen szükség hagyományos cliffhangerre (mint például a Csillagkapu sorozat szezonzáró részei, amikor az évad végén a legizgalmasabb ponton szakad félbe a történet); a hangsúlyt továbbra is a karakterekre, a körülöttük zajló eseményekre fogják helyezni. Addig azonban még hátra van egy fél szezon – az Egyesült Államokban január 22-én folytatódik a Heroes.

 Heroes trailer

{youtube}0L_pTszUknA{/youtube} 

]]>