A Hartley-Merrill International Screenwriting Prize egy évente megrendezésre kerülő nemzetközi forgatókönyv-író pályázat a Nemzetközi Filmművészeti Alap (Foundation for International Film Artists) az Amerikai Írószövetség (Writers Guild of America, West) és az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America) közös szervezésében. A díjat 1989-ben a Los Angeles-i RKO Pictures vezetői, Ted Hartley és Dina Merrill alapították. Eddig huszonkilenc ország csatlakozott a versenyhez, de a bekapcsolódó országok száma évről évre nő.

A pályázat első fordulójában az egyes országok nemzeti zsűrijei hoznak döntést, majd az általuk kiválasztott győztes forgatókönyvek vesznek részt a los angeles-i végső megmérettetésen. Az amerikai zsűri olyan neves személyiségekből állt az elmúlt években mint Frank Pierson, Alan Ball, Levy Antal, Linda Seger. Az általuk legjobbnak ítélt forgatókönyv írója a pénznyereményen túl lehetőséget kap a Sundance Intézet Filmmaker’s Lab kurzusán való részvételre is.

A pályázat idei magyar támogatói:

Magyar Mozgókép Közalapítvány, NKÖM, Filmjus Alapítvány, Future Films Kft, Magyar.film.hu, chello-premierpark.hu, Mozinet Magazin, VOX Magazin és a Hartley-Merrill Pályázat magyarországi képviselete.

Pályázati feltételek:

Pályázni magyar nyelven, egész estés mozifilm forgatókönyvvel (70 és 120 perc között) és annak szinopszisával (1 oldal) lehet.

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a pályázó legfeljebb 1 megfilmesített nagyjátékfilmmel rendelkezhet.

A pályázathoz kérjük, csatolja a kitöltött adatlapot: http://hartleymerrill.blogspot.com/

A pályázati anyagot az alábbi címre várjuk: Future Films, 1061 Budapest Székely Mihály u. 10. II/1.

A borítékra kérjük ráírni: „Forgatókönyv Pályázat”!

Nevezési díj: 5.000.- Ft + áfa azaz 6.000 Ft, amelyet az alábbi számlaszámra kérünk befizetni megjelölve a mű címét és a jeligét:
Volksbank Hungary 14100244-76369849-04000004.

A magyarországi verseny első helyezettje a továbbjutáson túl elnyeri a THE MOTION PICTURE ASSOCIATION különdíját, valamint meghívást kap a Hartley-Merrill Pályázat kelet-európai forgatókönyvíró műhelyére.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2007. febr. 1.

Eredményhirdetés: 2007. március 9.

A pályázat benyújtásához szükséges részletes kiírás az alábbi oldalakon: www.premierpark.hu; www.magyar.film.hu; www.mozinet.hu

 

]]>