Továbbélhet a Firefly világa – mint a mai napon bejelentették, a Fox és a Multiverse között létrejött megállapodás alapján online szerepjáték, MMORPG készülhet a rövid életű sorozatból. 

A Multiverse nem kimondottan játékfejlesztő cég – az ő munkájuk egy ingyenesen felhasználható MMORPG engine, ezért ők is inkább felbérelnek majd egy fejlesztőcsapatot, akik az Multiverse eszközeivel készíthetik el a Firefly univerzumára alapuló játékot. érdekesség, hogy a Multiverse-t néhány korai Netscape alkalmazott alapította – mint elmondták, azt szeretnék elérni az online játékok világában, amit a Netscape-el próbáltak a weben: legyen egy univerzális "böngésző", aminek segítségével a játékosok bármelyik, Multiverse-alapú játékot el tudják érni. A Multiverse eszközei ingyenesek, jelenleg kb. 7000 fejlesztői csapat regisztrálta magát a rendszerükben – abban az esetben kell jutalékot fizetniük a fejlesztőknek, ha a játékaikért pénzt kérnek.

Adam Kline
, a Fox licenszekért felelős alelnöke szerint az ilyen virtuális világok hihetetlenül ígéretes új médiumot jelentenek, és hisznek abban, hogy ez az új együttműködés ezt be is fogja bizonyítani. A játékosok természetesen nem a sorozat eredeti szereplőinek bőrébe bújhatnak majd bele – hiszen csak egy Serenity repül a világegyetemben, nincs több Malcolm Reynolds. Akárcsak más MMORPG-ben (pl. a manapság igencsak halódó Star Wars Galaxiesban, vagy az űrhajós MMO-k koronázatlan királyának számító EVE Online-ban), mindenki a saját karakterét készítheti el, hogy aztán rajta keresztül befolyásolja a világ történetét. A tévésorozatok jó alapot jelentenek egy MMORPG számára Corey Bridges, a Multiverse társalapítója és a Firefly-játék producere szerint, hiszen véleménye szerint "nem csak nagyszerű karakterekre van szükség, de csinálni kell egy teljes, gazdag, lenyűgöző helyszínt is. […] Joss Whedon pontosan ezt tette a Firefly esetében."

Kapcsolódó:

Anti-Trek 2.0: Firefly

Az SFportal Firefly – Serenity rovata

Firefly – Serenity fórum az SFportalon 

]]>