A Jégkorszak alkotócsapata, Meledandri, Carlos Saldanha, Chris Wedge (az első film rendezője) és Lori Forte producer még magasabbra tették a lécet, és még viccesebb, még gazdagabb, még látványosabb animációs filmmel rukkoltak elő. A folytatás alapötletének – mihez kezdenek az állatok az olvadozó világban – megjelenítését a Blue Sky Studios különleges technikai fejlesztései tették lehetővé.

{mosgoogle center} A Blue Sky Studios készítette a Jégkorszakon és a Jégkorszak 2.-n kívül a Robotokat is. A Jégkorszak 2. rendezői székébe Carlos Saldahna ült, az első részt jegyző Chris Wedge ezúttal executive producer volt. Az azonban nem változott, hogy a film alkotói a karakterekből indultak ki.
  
A Jégkorszakban Manny a családja elvesztése miatt érzett fájdalmával küzd. Az új történetben már az érdekli, vajon újra élhet-e igazi családban, és újra rátalálhat-e a szerelem. Amikor találkozik egy gyapjas mamutlánnyal, Ellie-vel, felébred benne a remény, hogy valami különleges történhet vele – annak ellenére, hogy kettőjük egymásra találása finoman szólva nem tűnik komplikációmentesnek.
  
Sid, aki az első részben a többiek poénjainak állandó céltáblája volt, és akit soha nem vettek komolyan, most megkaphatja azt, amire a legjobban vágyott: a tiszteletet. Diego, az egykor vérszomjas kardfogú tigris rájön, hogy nem is lesz olyan egyszerű a szép új, jégmentes világban élnie: retteg ugyanis a víztől. Motkány, az őskori mókus, élete és figyelme nagy részét még mindig az tölti ki, hogy megpróbálja megzabolázni az elátkozott makkot, de úgy tűnik, ezúttal még több dolog esküdött össze ellene. Ezúttal azonban több köze van az alaptörténethez.
   

  
Történet:

A Jégkorszak 2. – Az olvadás-ban visszatérnek a világsikerű animációs film, a Jégkorszak fagypont alatti hősei – Manny, a gyapjas mamut, Sid, a lajhár, Diego, a kardfogú tigris és az ügyetlenkedő, őskori mókus-patkány, azaz Motkány. Az új filmben, amelyet Carlos Saldanha rendező, valamint a Jégkorszak és a Robotok Oscar-díjas alkotói készítettek, véget ér a jégkorszak, és az állatok felfedezik az olvadás utáni új világot.

A trió még mindig együtt van – de a céljaik már mások. Manny úgy érzi, készen áll a családalapításra, csak egy baj van: réges-rég nem látott senki még egy élő mamutot. Manny joggal hiszi azt, hogy ő az utolsó – egészen addig, míg csodák csodájára rá nem talál Ellie-re, a földkerekség egyetlen mamutlányára. A nagy találkozásból utódok helyett egyelőre csak újabb problémák születnek: egyrészt ki nem állhatják egymást, másrészt Ellie valamilyen beláthatatlan oknál fogva meg van győződve arról, hogy ő oposszum. Ráadásul a mamutlánynak is vannak csatolt részei: két oposszum „tesója”, Ropsz és Eddie, két pimasz, lármás rosszcsont.

Manny, Sid és Diego hamar rájön, hogy a felmelegedésnek van egy komoly hátránya: egy hatalmas jégtömb olvadozik a közelben, ami azt jelenti, hogy nemsokára egy óceánnyi víztömeg fogja elönteni a völgyet. A túléléshez el kell érniük a völgy túloldalát. Három hősünk tehát – Ellie-vel, Ropsszal és Eddie-vel kiegészülve – nekivág a felmérhetetlenül veszélyes útnak, ami a megmenekülésüket jelentheti.
A Twentieth Century Fox Animation bemutatja
„ICE AGE: THE MELTDOWN”
Rendező: Carlos Saldanha. Producer: Lori Forte
Executive producer: Christopher Meledandri & Chris Wedge
Történet és forgatókönyv: Peter Gaulke & Gerry Swallow
Zene: John Powell. Látvány: Thomas Cardone


 

]]>