Kedves látogatók! Örömmel jelenthetjük be, hogy hosszas várakozás után elindult az SFportal.Hu, az Átjáró Magazin stábjának új honlapja.
Egy ideje már ígértük az SF.hu-n az új rendszert, hosszas küzdelmekárán végre eljutottunk az indulásig. Ezzel együtt úgy döntöttünk, hogyúj, saját domaint is kap az Átjáró Online, teljessé téve az arculatváltást.
Jócskán kibővített szolgáltatásokkal rendelkezünk immáron, és akövetkező napokban várható még néhány újítás, amit az indulásra még nemtudtunk bevezetni. Az újdonságok Felhasználó menü
Kibővültek a regisztrált felhasználók lehetőségei, így többek közötttudnak egymás között üzeneteket küldeni, saját blogokat írni, képet,hírt, eseményt illetve linket beküldeni a rendszerünkbe.
A profilban van lehetőség avatar beállítására, adatok módosítására, illetve a fórummal kapcsolatos beállításokra.
Minden SF.hu-n regisztrált felhasználónk be tud jelentkezni a régi felhasználónevével és jelszavával oldalunkra! Fórum
Teljesen megújult a fórumrendszer – ezentúl kategóriákba rendezvetalálhatóak a topicok, így remélhetőleg egyszerűbb lesz keresni isköztük. Az előbb említett felhasználói menüben beállítható, hogy milyensorrendben jelenjenek meg a hozzászólások, normál, vagy ún.szálkövetett nézetben szeretnék nézni a fórumokat. Ugyanott lehet azaláírásokat és az avatart is beállítani.
FÓRUM GYIK A fórumok nagy részét gond nélkül sikerült importálni az SF.hurendszeréből, és berendezni a kategóriákba. Ugyanakkor idő hiányábanmaradt jó néhány olyan fórum, amit áthoztunk ugyan, de még nem tudtunkkategóriába rendezni. Ezek javarészét a Tudomány/Vegyes, illetve azÁltalános/Vegyes kategóriákban találjátok. Türelmeteket kérjük, a hétenezeket is el fogjuk rendezni. Cikkek, és azok küldése Az SF.hu-n található cikkek importálása még csak az elején tart, ésegy ideig még el fog sajnos tartani. A cikkekhez tartozó hozzászólásoksem vesztek el véglegesen, azok is később fognak megjelenni. Ugyanakkormár most láthatjátok,hogy a cikkeket is igyekeztünk egy átláthatóbb, logikusabb rendszerbefoglalni, hogy könnyebben lehessen keresni köztük.
Minden kategóriába lehet cikkeket küldeni – a bal oldalt SFportalmenüben, ha egy adott kategóriára kattintunk, akkor előjön egy almenü,amiben található cikk küldés funkció is. Itt egy vizuálisszerkesztőfelületen ugyan olyan egyszerűen megírható egy cikk, mint pl.a Wordben. (Ettől függetlenül hamarosan elkészül hozzá egy súgó is.)
A cikkek természetesen szerkesztői ellenőrzés után jelenhetnek meg. Galéria és kalendárium Új funkcióink közé tartozik a képgaléria és a kalendárium. Aregisztrált felhasználók mindkettőbe beküldhetnek saját anyagokat is. Chat Saját IRC szerverrel is rendelkezünk mától fogva. Java klienselérhető az SFportal Chat menüjéből a lap tetején; ha valaki saját chatklienssel akar csatlakozni (pl. mirc), az megteheti. Szerver: irc.sfportal.hu (ha valami okból nem elérhető, akkor irc.arvuti.hu is működik)
Csatorna: #sfportal
NickServ és ChanServ szolgáltatások elérhetőek, így bárkilevédheti a nickjét, és regisztrálhat magának saját csatornát. FAQhamarosan készül erről is, de a szerveren begépelve a /nickserv help, és a /chanserv help parancsokat ircen is lehet információkat szerezni. Mint minden indulás, ez sem zajlik problémamentesen. Amennyiben bármiprobléma akadna, kérjük a fórum "Hibabejelentés, panaszkönyv, kérdések"részlegében jelezni, itt.
Az oldal elkészítésében nyújtott segítségéért hálás köszönet:
Szalai-Kocsis Tamásnak (I.M.Brod)
Drabant Márknak (Arvuti Informatikai Bt.) valamint a Mambo rendszer, illetve az SFportalon felhasznált modulok valamennyi készítőjének. Szolgálati közlemény:
Gratulálunk orka nevű felhasználónknak, aki elsőként lépett be az SFportal.hu-ra. Jutalma a legközelebbi találkozón egy korsó sör. 🙂
]]>