A Tökéletes trükk című thriller két bűvészről szól, akik kezdetben baráti, majd egyre inkább elmérgesedő viadalt vívnak egymással. Mindenre hajlandóak, hogy legyőzzék vetélytársukat.

1886}

 

A tökéletes trükk (The Prestige) a klasszikus krimik világát idézi, azét a műfajét, melynek lényege, hogy a történet mindig újabb és újabb csavart hoz, és a végén egy meghökkentő, mégis hiteles befejezés koronáz meg.

Robert Angier (Hugh Jackman) a századfordulós London egyik legtehetségesebb, leghíresebb mágusa, ám riválisa Alfred Borden (Christian Bale) legalább olyan különleges trükkökre képes, és ugyanolyan sikereket arat, mint ő.

 

{youtube}kZ72tcCYJOg{/youtube}

 

Vetélkedésük egyre vadabb, egyre veszélyesebb trükkök bemutatására sarkallja őket.

Nem igazán a hírnevükről vagy a szakmai büszkeségükről szól a viadal: azt akarják bizonyítani, hogy többre képesek a másiknál.

Persze nem csak a mágusok viadala ez, hiszen Angier asszisztense Olivia (Scarlett Johansson), mérnöke Cutter (Michael Caine), és még az „őrült” tudós Nikola Tesla (David Bowie) is segítségükre van, hogy újabb és újabb trükköket eszeljenek ki.
 

A tökéletes trükk elképesztően ravasz film – mondta Jackman – Remélem, minden néző kibírja majd, hogy ne mesélje el a végét azoknak, akik még nem látták a filmet.

Rendező: Christopher Nolan

Főszereplők:
Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine, Scarlett Johansson, Piper Perabo, David Bowie, Andy Serkis

Hazai bemutató: 2007. január 4.

 

]]>