Huh,jobban lestrapálódtam,mint gondoltam … Meg a nany szám is bünös abban,hogy tegnap megeresztettem egy 11oldalas üzenetet,de még így em írtam le mindent amit akartam  + 2 üzenetre nem is válaszoltam,pedig kéne,mert még megsértődnek.
érdekes,a Müvéznő szerint éN tüntem elő!? Ja, még véletlenül se aludjatok/szieztázzatok du.,mert utánna nem tudtok aludni éjjel.
Legalábbis ez az idén már a 3.ik eset,hogy du. alvás után éccaka csak forgolódtam. Na,akkor a beszámoló: Szombaton lebontottunk 1 téglakerítést, + kiástunk 3 lyukat az új oszlopoknak. Nagyon szuper munka vala. Hizen először a betont kellet szétverni,ami kb 15 cm vastag. Szerencsére kézné vót 1 féltengő,ami nyomott vagy 10 kilót,s azzal párszor élesulytottunk,akkor elkezdett töredezni a beton. Hja, sajnos ezen szerszámunk kocka alaku, sígy olyan szép hólyagokat kaptam az amúgy is keménybőrü ujjaimra,hogy öröm vót nézni. Sikeressen ki is fakadtak & ez a betonozáskor veszettül zavart. Erről később. Miután szétvertük a betont,s körülátuk az oszlopot,akkor rátekertünk 1 szajlát –drótsodrony,a gyengébbek kedvéért – a másik végét pedig a traktorra kötöttük
.
A traktornak 5ödik próbálkozásra sikerült csaknem tőben kitörnie az oszlopot,s félrehúznia. Mikor az oszlop eltünt,akkor láttuk csak,hogy elég erős talapzatot is készítettek neki,amit ki is kellet valahogy vennünk. Most is a traktor segített ki bennünket. Mikor a ‘talapzat’ is kijött,akkor maradt egy,több mint 1 köbméter ürtartalmú lyuk. A másik oszlop kiásásávak nem volt ennyi gond,mer 1 részről fele annyi részen kellet csal a betont felverni,másodrészben,pedig az átmérője I picivel kisebb. Vagyis itt is megszenvedtünk,ugyanis le kellet ásni 1,5 métert. Az ásás még nem gond,csak az,hogy hogyan emeljük ki a földet. Hiszen olyan 40×40 cm lyukat ástunk csak … Mikor mindezzel végeztünk,akkor beállítottuk a vas oszlopokat és elkeztük bebetonozni őket. Az első lyukba 11 talicska beton jutott,ráadásul úgy,hoyg jól meg is spékeltük a sódert a régi betondarabokkal,hoyg jobban ‘tartson’ …
Ezen tettünkel,minimum az amúgy szükséges alapanyag felét megspóroltuk. Aki már építkezett,atz tudja,hoyg az alap kiöntésénél ez az eljárá.
Közbe már jól ránk is sötétedett, így az utoló simítáokat már lámpafénynél tettem meg. Ugyanis,mivel dolgoztam már kőmüvesek mellet,reám bízták a beton elimítását.
Ne higgyétek,hoyg az olyan könnyü mint,gondolnátok,hiszen itt mot az vala a gond,hogy NEM 1enesre,hanem lejtősre kellet simítaniogy a víz kifelé menjen …
S mert nem lehet megúszni azt,hogy a beton ne kerüljön a kezedre –vagyis,ha kesztyüt húz az ember akkor igen,de akkor meg nincs ‘árzés’ az ujjaimban -,így eléggé csípte kidörszsölt ujjaim a cement. Ezért is említtem,hogy fájnak az ujjaim. Ennyi. Ma valószinü,hoyg összetakarítjuk a romokat,vagyis a téglát + a földet, utánna meg megyünk fejtrágyát szórni. Ugyhogy,NE hiányoljatok,ha nem reagálok le valamit estélig … :)))
Ãœdvözlettel Endre,Doroszló!!! P.s.:Még hallasz rólam …  O:-)

***

"A munka pedig jó arra, hogy messze tartson tőlünk 3 nagy bajt: az unalmat, a szükséget, és bűnt."
]]>