Jó hír a Warhammer40000 rajongóknak: megjelent a Gaunt szellemei sorozat (Az Első és egyetlen valamint Szellemgyártó)újabb darabja a Nekropolisz. DanAbnett ezúttal Vervunhive hatalmas bolyvárosába kalauzol minket.


Verghastháborúdúlta világán Gaunt és a Szellemek egy régi és kegyetlen viszály közepéntalálják magukat. Vervunhive hatalmas bolyvárosát ostrom alá veszi az ősirivális, Ferrozoica káoszfertőzött hadserege. A város felmentésére érkezőbirodalmi erőket az uralkodó klán nagymesterének árulása a vereség pereméresodorja, ezért Ibram Gaunt komisszár-ezredesnek új szövetségeseket kelltalálnia, hogy megvédhesse Vervunhive-ot az univerzum leghalálosabb fenyegetésétől:a Káosz rettegett légióitól.

 

Részlet:

A komisszár ziháltés reszketett a kimerültségtől. A kabátja cafatokban lógott, a tiszti sapkájátelvesztette valahol útközben, ő maga pedig tetőtől talpig véres volt. Újabbadag adrenalin és endorfin szabadult fel a szervezetében, és úgy száguldottvégig a testén, mint az áram egy magasfeszültségű kábelen. Még soha nem érzettilyen nyers, pusztító dühöt. Valami megmoccant mögötte, Gaunt megpördült és akardja sercegve felvillant. Magas, fekete alak táncolt el a penge útjából.Vékony volt, de erős, és jóval magasabb, mint egy ember. Csillogó, feketepáncélt viselt, ami pontosan követte az alakját. A fejét lánccsuklya borította,az alóla kitekintő arcban azonban semmi emberi nem volt: mintha csak egy óriásifarkaskutya félig megnyúzott, vicsorgó koponyája lett volna

Kiadó: Szukits
Terjedelem: 388oldal

Ára: 1990 Ft.

 ]]>