Hiába várnak a rajongók az újabb Battlestar Galactica webisode-okra a neten – Ron Moore egy ideig nem fog újabbakat készíteni, és a meglévő, még be nem mutatott részeket is visszatartja. Az ok az NBC Universal szerinte inkorrekt magatartása.

(Forrás: Comment.com)Addig nem készít újabb webisode-ot és nem adja ki a kezéből a már elkészült részeket sem Ron Moore, amíg az NBC Universal nem teljesíti a feltételeit, jelentette a tvsquad.com.

Az ok érthető: a csatorna álláspontja szerint ezek a kisfilmek mindössze marketing anyagoknak minősülnek, így nem szükséges feltüntetni a készítők neveit, mivel ezek nem "valódi" kreatív munkák.

A Writers Guild of America tanácsára Ron Moore nem ad át addig újabb internetes tartalmat a Universalnak, amíg ez az ügy le nem zárul. A hírek szerint 10, eddig be nem mutatott webisode-ra várhatnak a rajongók, egyelőre úgy tűnik, hiába.

A Battlestar Galactica webisode sorozat pedig nagyon nagy sikert ért el – ahhoz képest, hogy a sorozatnak a Sci Fi Channelen 2,2 millió nézője van, több, mint 6 millióan nézték meg a kisfilmeket online a hivatalos forrásból. Ez azt jelenti, hogy az internetnek egyre nagyobb befolyása van a televíziózásra is, ami azt jelenti, hogy új megoldásokat kell találni többek között az ilyesfajta jellegű problémákra is.

]]>