A Gyûrûk Ura vázlatkönyvé-ben Alan Lee rajzokkal és szavakkal mutatjabe, hogyan születtek a gyönyörû vízfestmények A Gyûrûk Ura centenáriumikiadásához. Ezek a képek olyan hatásosak voltak, hogy végül Peter Jacksonfilmtrilógiájának a látványvilágát is meghatározták és segítettek az áhítottOscar-díjat elnyerni. 

1886}

A könyv több, mint 150 vázlatot és korai látványtervet tartalmaz, hogybemutassa, miként lett az ötletbõl kész alkotás. Néhány színes kép egészoldalas reprodukciója is megtalálható, akárcsak eddig ismeretlen látványtervek,amelyek a filmkészítés során születtek, valamint sok új rajz is.

A Gyûrûk Ura vázlatkönyve különleges lehetõség, hogy bepillanthassunkannak az embernek a fantáziájába, aki megfestette Tolkien világát, elõszörpapíron, aztán három dimenzióban a filmvásznon. Szeretettel ajánljukmindenkinek, akit gyönyörködtetett az illusztrált A Gyûrûk Ura ésszeretnék tudni, mennyit köszönhetett a film Alan Lee képzelõerejének.

Alan Lee volt az illusztrátora A Gyûrûk Ura rendkívül sikerescentenáriumi kiadásának, valamint A hobbit illusztrált változatának.Grafikai tervezést tanult, tanulmányozta a kelta és viking mítoszok képivilágát, és számtalan könyvet illusztrált. Õ volt Terry Jones Erik, a vikingcímû filmjének látványtervezõje. Elnyerte a Kate Greenaway érmet RosemarySutcliffe Fekete hajók Trója falainál illusztrációiért. 1997-tõllátvány- és díszlettervezõként dolgozott Peter Jackson A Gyûrûk Urafilmtrilógiáján. 2004-ben

A király visszatér elnyerte a legjobbdíszletért odaítélt Oscar-díjat.

„Alan Lee illusztrációit szépség és líraiság jellemzi. Mûvészete éppenazt örökíti meg, amit én is szerettem volna megörökíteni a filmeken.”
Peter Jackson

Kiadó: Európa
Terjedelem: 192 oldal
Ára: 4900 Ft-

 

]]>