Jelen korunkban, a 21. század környékénborzalmas vírus söpör végig a földön és csaknem kiírtja a teljes emberiséget.Csupán néhány elszánt tudós képes fölvenni a harcot a gyilkos kórral szemben. Majd pár száz évvel később az egyetlen megmaradt városban fura dolgok veszik kezdetüket…

1886}

Megmaradt, maroknyi embertársaikkal a 21. századi tudósok felépítenek egy, a külvilágtól teljesen elzárt várost, ahol ellenszert, újéletet kínálnak a túlélőknek. Ám a biztonságnak ára van, a tudósok hamarrájönnek, teremtett édenükben, tudásuk birtokában korlátlanul uralkodhatnak aváros lakóin. A megalakult új kormány a Goodchild testvérpár vezetéséveldiktatórikus módszerekkel irányítja a túlélők mindennapjait.

Eltelik több száz év, a történet szerint a25. században járunk, a Goodchild dinasztia töretlennek bizonyul, ahogy akormány hatalma is. A városban különös dolgok történnek, emberek tűnnek elegyik pillanatról a másikra. Megelégelvén a kormány uralmát, titkos földalattimozgalom indul, ennek tagja Aeon Flux, a gyönyörű, ám annál veszélyesebbbérgyilkosnő. A mozgalom kezdetben kisebb, ám annál bosszantóbb akciókkaligyekszik aláásni a kormány hatalmát, ám egy nap olyan információ birtokábajutnak, ami egy csapásra javukra fordíthatja a háború kimenetelét. Aeont, minta mozgalom legkiválóbb tagját nem mással bízzák meg, mint hogy tegye el lábalól Trevor Goodchildot, az egyik kormányfőt. Aeon szeretett testvéremeggyilkolása után még nagyobb dühvel veti bele magát a feladatba, ám útjasorán rádöbben, az ügy mégsem olyan egyszerű, mint azt gondolná. Olyasmitörténik vele, amire álmaiban sem számított, képtelen végezni célpontjával. Abalul elsült akció után Aeont furcsa látomások és érzések gyötrik, hamarosansemmi más nem számít neki, csak hogy felfedje a különös álmok eredetét,megtudja az igazságot önmagáról és arról a férfiról, akinek képtelen volthidegvérrel kioltani az életét.


{youtube}NB9B-WYzqWE{/youtube}

A film Peter Chung rajzfilmsorozata alapjánkészült, az úriember nevéhez még olyasféle alkotások köthetők mint az Animátrixés a Riddick sorozat. Maga a film vérbeli akció, Bregna, az utolsó város mindenapró szeglete csapda és veszélyforrás, a fák tüskéket lőnek magukból, afűszálak pedig apró, éles pengékké változnak. Aeon szerepében az Oscar-díjas CharlizeTheront láthatjuk, ezúttal fekete hajjal és testhez simuló bőrszerkóban.

 

Gyártó stúdió: Intercom

Rendezte: Karyn Kusama

Műfaj: akció, sci-fi

Szereplők:
Charlize Theron,
Marton Csokas
Jonny Lee Miller

 

]]>