A Móra kiadó két karácsonyi könyvajánlata a fiatalabb olvasóknak vagy éppen a nosztalgiázóknak szól. A boltokban kapható művek között Darren Shan démonkönyve mellett ugyanis ott van Mézga Aladár kalandsorozata.

Ajánló: Démonmester

Darren Shan, aki már tizenöt évesen híres lett első regényével, és Magyarországon a  Vámpír Könyvek szerzőjeként ismert, most új sorozattal lép a hazai olvasók elé. Ebben átrándul a Démonvilág borzalmai közé, s azokat ecseteli nagy átéléssel. Az első kötet tizenhárom éves főhősének arra a kérdésre kell megtalálnia a választ: mi a jobb — farkasemberré válni, vagy szembeszállni a nagy hatalmú démonmesterrel.

Amikor Grubbs Grady először áll szemtől szembe Vész herceggel és förtelmes csatlósaival, három dolgot tanul meg:
— a világ gonosz,
— a varázslat lehetséges,
— démonok léteznek.
Úgy gondolja, soha többé nem lesz részese ilyen iszonytató eseményeknek, mint ezen a koromsötét, halálszagú éjszakán.
Nagyot téved…

Szerző: Shan, Darren
Fordító: F. Nagy Piroska
Bolti ár: 1 980 Ft
Oldalszám: 256
Ajánló: Mézga Aladár különös kalandjai

A leghíresebb magyar rajzfilmsorozat jelenik meg ismét könyv formájában Ternovszky Béla; Csákovics Lajos; Weigert Miklós illusztrációival.

Mézga Aladár, a Mézga-család zseniális sarja megkonstruálja a legeldughatóbb és legmodernebb űrhajót a Földön, melyben éjszakáról éjszakára bejárja a világegyetem zugait. A Guliverkli számos helyre elröpíti Aladárt és a beszélő Blökit, hogy aztán mindenünnen bőséges tapasztalatokkal és erkölcsi tanulsággal térjenek haza.

Megfordulnak ők a Lepénybolygón, ahol minden kétdimenziós, a víz  alatt, a krimiírók bolygóján, de még a pithecantropuszok között is a régmúltban. Olvasva nem kevéssé izgalmas és szórakoztató mindez.
Szerző: Rigó Béla
Bolti ár: 1 890 Ft
Oldalszám: 144

]]>