A 7 éves Jézusról fog szólni a következő regénye – ezt maga Anne Rice, az Interjú a vámpírral című kötettel elhíresült szerzőnő jelentette be a Newsweek című lapnak.

Christ the Lord: Out of Egypt címmel jelenik meg akövetkező Anne Rice kötet – derül ki a Newsweek október 31-ikiadásából, melynek főszereplője a 7 éves Jézus Krisztus. Sőt, magánakJézusnak a szemszögéből kísérhetjük végig a történéseket, mintha ő írtavolna a könyvet.

"Megfogadtam, hogy ezentúl csak az Úrnak írok" – jegyezte meg Anne Rice. Tervei szerint ez csak az első kötete lesz egy négy részből álló szériának.

Azírónő természetesen előbb igyekszik minél jobban belemélyedni a témába- nem csak a Bibliába, hanem az Új Testamentummal foglalkozótudományokba, első századi történetekbe is. Ettől függetlenül ahol nemmond ellent az Újszövetségnek, ott szabadabban fogja kezelni a regénycselekményét – például sehol sem szerepel, hogy egy Philo nevűfilozófustól tanult volna Jézus Alexandriában, holott ez megtörténik azOut of Egypt lapjain. Bizonyos apokrif iratokban szereplő, nem kanonizált eseményeket is bele fog szőni a regénybe. Az Egyesült Államokban november 1-én kerül a polcokra a kötet. Kapcsolódó anyag:
Anne Rice misztikus világának kronológiája

 

]]>