Szavazásra kéri fel előfizetőit a Galaktika magazin. A lap eddigi számaiban publikáló magyar írók alkotásai közül kellene kiválasztani a legjobbat. A közönségdíj kiosztását a szerkesztők kiegészítik nyereményjátékkal is: aki szavaz az nyerhet.

"Kezdettől fogva hirdetjük, hogy számunkra fontos olvasóink (különösen redszeres olvasóink) véleménye, ezért megérlelődött bennünk az elhatározás, hogy létrehozunk egyfajta közönségdíjat a nálunk publikáló magyar szerzők részére. E díjat önök, vagyis egészen pontosan előfizetőink ítélhetik oda annak a hazai írónak, aki az új Galaktika első 12 számában a legszínvonalasabb írást publikálta.

Ezt egybekötjük egyfajta nyereményjátékkal is, ami abból áll, hogy a szavazók közül egy szerencsés egyéves ingyenes GBK-tagságot nyer. Ezért mindössze annyit kell tenni, hogy szerkesztőségünk elérhetőségein levélben (1122 Bp. Moszkva tér 13.), telefonon (457-0250) illetve e-mailben (szerkesztoseg@galaktikamagazin.hu) leadják voksukat az önök által legjobbnak tartott magyar elbeszélésre-kisregényre, megadva azokat az információkat, amik alapján előfizetésük érvényessége beazonosítható (név, cím). A szavazatoknak legkésőbb 2006. január 10-éig kell beérkezni, eredményt februári számunkban hirdetünk.

Természetesen mindenki csak egyszer szavazhat, egy műre, az alábbiak közül: 

Kasztovszky Béla: Az időutazás technikája
László Balázs: Az utolsó lábnyom
Szentmihályi Szabó Péter: A jövő század novellája
Nemere István: Mindenből csak egy
Juhász Viktor: A rendszerek ellensége
Vásárhelyi Lajos: Ösvényen
Kánai András: Epizodisták
Michael T. Cricket: Evakuáció
Julian Wake: Történetek a múltból
Czető Bernát László: Fogadott nagyság
László Zoltán: Szirénének
Koltai László: A nem is olyan távoli…
Mayer István: Szabad akarat
Kovács Péter: Az én váram
Kasztovszky Béla: A mi konzolunk
Dragon György: A világ eleje
Nemere István: Apóka mesél
Nándori András: Az ügynök
Kánai András: Kettesben
Takács Boglárka: Elhárítás
Antal József: Justitia
Somlai Nóra: Az élet értelme
László Zoltán: A valóságcsináló

Ami magát a díjat illeti, a legnépszerűbbnek bizonyuló hazai szerző az olvasók megbecsülését kifejező oklevél mellé egy ajánlatot kap, miszerint a következő év folyamán leadott és elfogadott kézirataira szerkesztőségünk a szokásos honorárium dupláját fizeti.

Reméljük, hogy kezdeményezésünkkel két legyet sikerül ütnünk egy csapásra, vagyis olvasóink még inkább kedvük szerint való lapot kapnak kézhez, a magyar SF írók legjobbjai pedig bátorítást, hogy még több és még jobb írással kápráztassanak el minket."

Németh Attila
irodalmi szerkesztő

]]>