Witcher 3 – esős hosszú hétvége van, úgyhogy nyugodtan lehet sokat kockulni a számítógép előtt. Hogy az így eltöltött idő minél hatékonyabb legyen, íme néhány tipp a kezdésre.

1., Ne siess

Rengeteg felfedeznivaló van már a kezdő helyszínen, White Orchardban is – és érdemes is foglalkozni az így utunkba eső mellék küldetésekkel. Mindig nézz körül a térképen: a kérdőjellel jelölt helyekre érdemes ellátogatni. Legrosszabb esetben is találsz valami cuccot, amit aztán eladhatsz a kereskedőknek – jó esetben viszont a látogatás jutalma egy-egy képzettségpont lehet. Ami meg mindig jól jön, ugyebár. De lehet találni egy elhagyatott falut is, ahol ghoulok randalíroznak: az említett ghoulokat lepofozva visszatérnek a lakosok, aminek előnye, hogy hoznak magukkal egy köszörűt is: ezt használva bónuszt kapsz a kardsebzésre.

2., Meditálj

Már csak az italok miatt is: ha van nálad Strong Alcohol, akkor a meditáció során a meglévő gyógyitalok is újratöltődnek. Kezdetben ez leginkább a Swallow nevű italt fogja jelenteni, amivel harc közben töltheted vissza az életerődet.

3.,  Axii

Kezdetben az egyik leghasznosabb áldás az Axii nevű varázsképesség. Sok-sok beszélgetést meg lehet oldani békésen, a „nem ezeket a droidokat keresitek / hazamész és átgondolod az életedet”-jegyében. Harc közben pedig alacsonyabb szinten megbénítja az ellenfelet, magasabb szinten az áldozat összezavarodik, és a többi ellenfelet kezdi el csépelni.

4. Lopj!

És ebben legyél teljesen szégyentelen: ha egy olyan ládát nyitnál ki, amit mondjuk figyel egy katona, a játék úgyis figyelmeztet rá. Minden más esetben szégyentelenül pakolj ki minden fiókot, ládát, bármit, amit találsz. Ha nem hasznos, akkor eladhatod a kereskedőknek, a begyűjtött pénzre pedig szükséged lesz például alapanyagok vásárlásakor.

5., Foglalkozz a lovad felszerelésével is!

Witcher 3 is immáron egy nagy, bejárható világgal rendelkezik, amihez tartozik egy darab ló is, Roach. És neki van felszerelése is: rakhatunk rá nyeregtáskát – aminek köszönhetően több cuccot cipelhetünk magunkkal. Megfelelő nyereggel nagyobb lesz a lovunk állóképessége, azaz tovább tudunk vele ügetni, mint alapesetben. És a begyűjtött trófeákat is ő fogja cipelni – ami pedig valamilyen állandó bónuszt fog adni nekünk.

6., Olvass!

Professzionális szörnyvadászként érdemes felkészülni a csatákra – mondjuk olvasással. Elérhető egy folyamatosan bővülő bestiárium, ami többek között leírja azt is, hogy milyen bombákra vagy varázslatokra érzékeny egy szörnyike. Nagyban megkönnyíti a csatákat az ilyesfajta tudás. Valamint, minden városban van egy üzenőfal – ezt is olvasd el, a szörnyvadász küldetéseket például innét tudod begyűjteni.

7. Kapcsold ki a HairWorks beállítást

Egy technikai tanács: ha PC-n játszol, hacsak nem egy viszonylag friss Nvidia videókártyád van, a grafikai beállításokban kapcsold ki a HairWorks nevű opciót. A karakterek frizurája így is tökéletesen tart – bekapcsolt állapotban viszont eléggé megterheli az ATI kártyákat. A cikket a Konzolvilág PC-s részlege támogatta]]>