Örök szabály, hogy egy hollywoodi kasszasiker folytatását mindig érdemes elkészíteni, hiszen leginkább ezek a produkciók kecsegtetnek a könnyű profit lehetőségével. Az Underworld első része azonban nem volt annyira maradandó alkotás, hogy kockázatmentes legyen a második epizód elkészítése. Mit ígér a folytatás? Ennek járunk most utána.


A magyar nézők számára minden bizonnyal az a legörömtelibb hír, hogy az Underworld: Evolutionben újra szerephez jut Görög Zita, a hazai filmgyártás gyönyörűsége. Az első részben tragikusan szétmarcangolt vámpír-hercegnőt az amerikai rajongók kérésére írták bele újra a forgatókönyvbe, így -az előző rész magyarjai közül egyedüliként- Görög Zita utazhatott a vancouveri forgatás helyszínére.

Természetesen, még a vámpírok és vérfarkasok világában is lehetetlen, hogy egy széttépett szereplő visszatérjen a folytatásra, így ha a készítők eleget szerettek volna tenni a rajongók követelésének, akkor a második rész történetét új mederbe kellett terelni.

Az Underworld: Evolution tehát nem csak azt beszéli el, mi történt az előző epizód után, hanem azt is megmutatja a nézőknek, hogyan kezdődött az örök háború vérfarkas és vámpír között. Ennek megfelelően, nem csak a magyar színésznő tér vissza a már elhunyt szereplők közül, újra felbukkan például Victor, az Underworld első részének főgonosza, akit ismételten a kiváló angol színész Bill Nighy alakít.

A múltban tett látogatás a film fontos alapmotívuma lesz, de a készítők mindemellett tovább szerették volna fűzni az előző részben megkezdett szálakat is. Ennek megfelelően a történet főszereplője továbbra is Selene lesz, akit a filmvásznon újfent a kivételes szépségű Kate Beckinsale személyesít meg. Az arisztokrata vámpírnő egykoron elkeseredetten harcolt a vérfarkasok ellen, az Underworld második részében azonban saját fajtájával kell szembenéznie.

Változatlan marad a férfi főszereplő, a félig farkas – félig vámpír Michael Corvin is, akit Scott Speedman alakít. A forgatókönyv szerint az új főellenség éppen az ő egyik őse lesz. Az előző rész végén a hosszú álmából felriadt Marcus (Tony Curran) ugyancsak folytatja elődei vérszomjas politikáját, ám mindenek előtt Selenere és Michael Corvinra vadászik.

Ami a stáb többi tagját illeti, ebben a tekintetben alig van változás az előző részhez képest. A filmet ezúttal is Len Wiseman rendezi, Kate Beckinsale férje. Újdonság azonban, hogy míg az első rész elkészítésénél Wiseman nem csak a rendezői, hanem a forgatókönyvírói teendőket is ellátta, ezúttal a történetet egy új szakember szerezte. Danny McBride munkássága során még nem sikerült osztatlan sikert elérnie, mint forgatókönyvíró, itt van tehát az alkalom, hogy valami maradandót alkosson.

Az 50 millió dollárból leforgatott Underworld második részét január 20.án kezdték el vetíteni az amerikai mozikban , a hazai bemutató április 20-án lesz. A tengerentúli híresztelések szerint a második rész se nem jobb, se nem rosszabb, mint az előző epizód, így könnyen el tudjuk dönteni magunkban, hogy érdemes-e rá beülni. Kapcsolódó anyagok: 
Bemutatták az Underworld: Evolution filmet Amerikában

Az Underworld: Evolution fóruma az SFportal.hu-n]]>