sgu coverA Stargate: Universe 2,6 milliós és a Sanctuary 2,2 milliós átlagnézettsége elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a Syfy újabb 20 epizódot rendeljen mindkét sorozatból.

A Universe december 4-én, a „Justice” című rész után 4 hónapos pihenőre ment és valószínűleg csak áprilisban fog visszatérni a fennmaradó 10 epizóddal.

A sorozatot a Syfy a saját zászlóshajójának tartja a Stargate: Atlantis és a Battlestar Galactica befejezése óta, amit kiválóan mutat, hogy az új epizódok előtt levetítik a BSG-előzménysorozat, a Caprica első 10 fejezetét. Utóbbinak a pilotja már megjelent DVD-n és Blu-ray-en is, a folytatást pedig jelentős várakozás előzi meg. A másik új évadra szóló megrendelést kapott sorozat,  az Amanda Tappig nevével (is) fémjelzett Sanctuary viszont nem áll le, jelenleg a második szezon kellős közepénél jár.

„Egy stabil rajongótábor és 15 évad elvárásainak kell megfelelnünk – mondta a SG:U executive producere, Robert Cooper. – Remélhetőleg, ahogy a sorozat folytatódik, az emberek meg fogják szeretni a Universe-t azért, amilyen.” A sorozat egy jelentős cliffhangerrel ment el a téli szünetre, illetve a leállás vége előtt, februárban DVD-n és Blu-ray-en fog megjelenni a „Season 1.0” kiadás, irdatlan mennyiségű extra anyagokkal telepakolva. Remélhetőleg ezek segíteni fogják egy masszívabb nézői tábor kialakulását, mivel a kezdeti igen szép nézettségi adatok az évad közepe felé mélyrepülésbe kezdtek.

Aki pedig a szünetben Stargate szereplőket szeretne látni, annak „ajánlott irodalom” a Sanctuary. A két sorozatban nemcsak az alkotógárda egy része közös, hanem az is, hogy mindkettőben feltűnik Michael Shanks. A Sanctuary-ben a legutóbbi részben vendégszerepelt, mint dr. Magnus (Tapping) régi barátja, aki hogy, hogy nem, némi defekttel rendelkezik. A Universe-ben pedig további két epizódban láthatjuk majd, mint Daniel Jackson.

Az új évadokra 2010 őszéig kell várni.

]]>