Olvastam az oldalon, hogy J.Michael Straczynski, és Bryce Zabel írópáros kidolgoztak egy őj Star Trek sorozat tervét, ami a TOS-os időkben játszana, Kirk, és a ‘híres legénységével’. Példának felhozták a Battlestar Galactica-t, aminél sikert aratott, hogy nem a későbbi időket mutatták be, hanem újradolgozták a régi sorozatot. Elismerem, hogy itt bevált – bár a régiből csak az elejéhez volt szerencsém -, de az is más univerzum… . Csak két sorozat volt belőle (bár a 2., csak újra-feldolgozás), nem volt semmi féle mozifilm (bár az eleje nagyon hasonlított hozzá, de a Star Trek-es sorozatok is hasonlóképpen kezdődtek – a TOS, illetve a folytatását – TAS-t leszámítva).
Kirk-öt, és a legénységét már kellőképen bemutatták, egyes szereplők még a későbbi sorozatokban is benne voltak – TNG, DS9 (Voyager-ben nem, Enterprise – nem ismerem túlságosan, ezért nem tudom, hogy volt egy pár TOS-os főszereplő benne). Kiváltságos jogok az Enteprise legényéségnek – Kirk, és a legénysége már megszegte nem egyszer az Elsődleges irányelvet, de maximum, csak kapitánnyá fokozták le (bár ezt Kirk nem bánta). Na jó, azért nem volt vészes, Sisko többször szegte meg az irányelvet, de ő is, a Föderációért. illetve a Bajorért…. .
Bár azért, van benne valami, hogy nem feltétlenűl kell egy újabb X generációs sorozat, hanem lehetne, egy meglévőt jobban, más szemszögből bemutatni. Az én ötletem, a Maquis lenne.
Bár ezt már több hete eszembe jutott, miután a Serenity filmet is megnéztem…. . Aztán elgondolkodtam, hogy szinte ugyanaz az álláspont, a Star Trek-ben, UFP, és a Maquis között… . A Föderáció, egyes telepesek beleszólása nélkül döntött úgy, hogy átadja őket Kardassziának, de nem sikerűlt a kitelepitésük… .
Késöbb rájuk aggasztották a terrorista jelzőt, bár ők inkább szabadságharcosok. Hiába, többnyire elavúlt csillaghajókat birtokolnak, és a tűzerejük sem nagy, de mégis, a saját területükért éltek, és ha kelletett, a Föderációval is szembeszálltak… . Említést tettek róla, hogy nem tudtak sokáig fenntmaradni, a Kardiknak segített a Dominium, de még így is, hittek a szabadságukban.
Még annyit róluk: itt nincsen semmi féle legendás legénység, csak nagyon késön derül ki, hogy ki is a kém, vagy a besúgó (kb. mint Tuvoknál), aki lehet, hogy ő, a legfonotsabb ember a számodra… . Itt nem csak a Maquis tevékenykedik, folyton rajtuk van a Föderáció, és Kardasszia is… .
Az elképzelésemről ennyit, és ha nem is lenne túl hosszú, de még így is, érdemes lehetne egy ilyen sorozat… . A Star Trek demutatta, hogy képes hasonlóra – DS9, de az én elképzelésem, még ezen is túl menne… .
]]>