Különös viszályra derült fény vasárnap. A Star Trek Discovery-ben Lorca kapitány alakító Jason Isaacs megosztott a követőivel egy hírt, amely szerint William Shatner letiltotta őt a twitteren. A twitterüzenetben Isaacs tréfás értetlenséggel kérdezi, hogy mivel érdemelte ezt ki, vajon mivel szegte meg az elsődleges irányelvet.

Ha valaki az utóbbi években követte a 86 éves Shatner médiaszerepléseit, nem lepődik meg azon, hogy James T. Kirk kapitánynak baja van az „új fiúval”. A szóbeszédek szerint Shatnerrel már régebben is nehéz volt megférni. Nichelle Nichols majdnem kiszállt a sorozatból miatta, és azt rebesgetik, hogy Leonard Nimoy a halála előtti öt évben már nem állt szóba korábbi kollégájával.

2015-ben George Takei panaszkodott, hogy Shatner szándékosan hergeli az indulatokat, nyilvános vitákat provokál, hogy nagyobb sajtója legyen. Az egykori Kirk kapitány idén nyáron az Outlander sorozat rajongóiba is belekötött.

Más szavakkal: Jason Isaacs eljutott oda, ahová már sokan mások is előtte. Talán ezért sem veszi túl komolyan a helyzetet. Azonban egy kérdés ezzel együtt is nyitva marad: miért döntött úgy William Shatner hogy Isaacs nem olvashatja a „Kirk kapitány naplóját”. Ennek talán köze van a két kapitány összecsapásához a múlt hónapból. „Bill Shatner trollkodni kezdett, és amikor rosszul idézett engem, elvadult a helyzet” – nyilatkozta Isaacs a The Telegraphnak. „Aztán találkoztam vele személyesen, és úgy tűnt, nem is tudja, miről van szó. Szóval nem vagyok biztos benne, hogy maga írja a twitterét, de élvezem a csatározásokat az online Shatnerrel, bárki is az.”

Szóval miről van szó? Shatner emlékezetkiesésektől szenved? Vagy csak egy túlbuzgó média team áll mögötte? Az egyetemes fordító csődöt mondott? Vagy van egy másik Shatner egy tükör-univerzumból? És mi lesz így abból a szóbeszédből, hogy Shatner kap egy kisebb szerepet a Discovery-ben?

Válaszok nincsenek, de egy biztos: ezek a Csillagflottás villongások legalább addig lekötik a rajongókat, amíg a Discovery 2018. január 7-én vissza nem tér a képernyőkre.

]]>