Latino Review volt a szivárogtató, most a következő Avengers mozifilmről pletykáltak egy komolyat – állításuk szerint ismerik a film első 20 percének cselekményét. A Disney néhanapján körbevezet újságírókat a kulisszák között, és ez óhatatlanul magával hozza kisebb infók szivárgását is, de azért az ennyire komoly spoileres hírek ritkák. Továbbolvasni csak saját felelősségre!

SPOILER!

Kezdjük a kisebb infókkal: a szerencsésebb újságírók már láthatták az Avengers Tower (leánykori nevén Stark Tower) belsejét, ezek egy része valószínűleg a Bosszúállók lakrészei lehetnek majd. Valamint látták a hangárt is, amiben majd a Quinjet foglal helyet. Node jöjjenek a komolyabbak.  

Az első 20 perc

Az Age of Ultron lényegében ott kezdi, ahol a Captain America: The Winter Soldier stáblistájának elején látható teaser abbahagyta: az Avengers csapat azt a Hydra helyőrséget támadja meg, ahol Baron Von Strucker végzi a mindenféle kísérleteit. Strucker pedig fel van szerelkezve némi chitauri fegyverzettel, Loki botjáról nem is beszélve. Plusz még nála van az egyik, New Yorkot megtámadó leviatán teste is. Az akciódús nyitásban Quicksilver és Scarlet Witch is a Bosszúállók ellen küzd – utóbbi például egy varázslat segítségével elhiteti Hulk-kal, hogy a leviatán még él, úgyhogy számíthatunk némi zúzásra. Akárhogy is, csapat győz, elfogja a rosszfiúkat, begyűjti a bázison található cuccokat, majd visszatérnek az Avengers Towerbe, ahol megkezdődik a buli – amin amúgy feltűnik Rhodey is. A parti részeként mindenki megpróbálja felemelni Thor kalapácsát, Tony Stark egy Vasember-páncélban kísérli meg, de pórul jár, a karpáncél leesik. Amerika kapitány is megpróbálkozik vele, de nem sikerül neki. (Hogy ez így is marad-e az MCU világában, azt majd meglátjuk: a képregényekben ugyanis Rogers képes használni a Mjölnirt, hiszen a fegyvert azok forgathatják, akik méltónak bizonyulnak rá.) A partijelenetből kiderül egy-két érdekesség a romantikus szálakat illetően. Egyrészt, úgy tűnik, hogy Bruce Banner és Natasha Romanoff között némileg szikrázik a levegő. Banner természetesen fél is ettől a dologtól, hiszen bármikor komoly sérülést okozhat Natashanak. Másrészt pedig az is kiderül, hogy Jane és Thor már nincsenek együtt, asgardi barátunk majd a bárnál fogja lógatni az orrát, és figyelni azt, hogy JaneThe Dark Worldben megismert Richarddal kavar. Ha igazak a fenti információk, akkor Joss Whedon már megint olyan whedonos, de ez nem hangzik rosszul.]]>