kettő három + egy egészen biztos. (Illetve az, hogy februárra legalább tíz előadó ígerte meg magát, ha nem ragaszkodunk a januárhoz 😉 Lesz szó a robotikáról és a magyar robot kutatásokról, Hollywood reboot mániájáról, és esélyt latolgatunk a 2010-es év Zsoldos Péter díjának kapcsán. Az előadásokról bővebben a Tovább után! Időpont: 2010. január 14., csütörtök, este 19:00 Helyszín: Főnix klub, 1061. Bp. Paulay Ede u. 5. (a Gödörtől és a Deák tértől pár percre) – A METRÓ ELVILEG CSÜTÖRTÖKÖN IS JÁRNI FOG!

A BELÉPÉS INGYENES!

Térkép


View Larger Map Akikre lehet számítani: Freevo: A reboot évtizede A folytatások, a feldolgozások, remake-ek mellett Hollywood legújabb mániája a rebootolás. Miben különbözik ez az írói technika az előzőektől? Honnan ered a fogalom, mi a létjogosultsága, és mi különbözteti meg az ötletlopástól? A 2000-es években még csak megéreztük a rebootok előszelét a James Bond- és a Batman-franchise újraindításával, valamint olyan kisképernyős próbálkozásokkal, mint a Doctor Who, a Battlestar Galactica vagy a Bionic Woman. A következő néhány évben azonban horribilis mennyiségű produkció kap vérfrissítést, miközben eredeti ötletek már alig-alig születnek a filmiparban. Eljött az az idő, amikor az emberiség kifogy az ötletekből?
Ki kapja a 2010-es Zsoldos-díjat?
SFinsider szubjektív értékelésében kísérletet tesz arra, hogy megtippelje: mely művek, és miért esélyesek az idei Zsoldos-díj regénykategóriájában. Dr. Istenes Zoltán: A Terminator kisöccsei
A robotok köztünk járnak, de nem feltétlenül úgy néznek még ki mint R. Daneel vagy Johnny 5. Dr. Istenes Zoltán a tárgyak megkeresésére és felismerésére kihegyezett Semantic Robot Vision Challenge-ről, és a légi felderítésről szóló International Aerial Robotics Competition mutatja be, amelyekre a legnevesebb külföldi egyetemek csapatai is neveznek. Szó esik majd a szervezés alatt levő Magyar Szabadtéri Robotversenyről, ami talán hazánkba is hoz egy robotos rendezvényt…
+1: Miyazaki Jun – A 2010-es SFportal Találkozóról
Mert 2008-ban volt utoljára SFportal által szervezett nagyrendezvény külföldi díszvendégekkel, úgyhogy újra megpróbálkozunk vele. A Meetupon szólunk néhány szót a formálódó tervekről – és megpróbáljuk a látogatókat bevonni a tervek formálásába.
A robotok köztünk járnak, de nem feltétlenül úgy néznek még ki mint R. Daneel vagy Johnny 5. Dr. Istenes Zoltán a tárgyak megkeresésére és felismerésére kihegyezett Semantic Robot Vision Challenge-ről, és a légi felderítésről szóló International Aerial Robotics Competition mutatja be, amelyekre a legnevesebb külföldi egyetemek csapatai is neveznek. Szó esik majd a szervezés alatt levő Magyar Szabadtéri Robotversenyről, ami hazánkba is hoz egy robotos rendezvényt?
]]>