itt lehet megtekinteni. Az is bizakodásra adhat okot még, hogy a sorozatot Rockne S. O’Bannon kreálta, akit a Csillagközi szökevényeket és a Seaquestet is jegyzi. – Jópofa dolognak tűnik ez sorozat-játék együttműködés , majd meglátjuk mi sül ki belőle. Megjelenési dátumot egyelőre még se a sorozat, se az MMO nem kapott. – 30-án megjelent a Star Trek új Nemzedék Blu-Ray változata. Na nem az egész sorozaté, egyelőre csupán három részt tartalmaz a lemez, ami pedig nem más mint Encounter At Farpoint (az emberiség nevében – bevezető rész), Sins of the Father (Klingon vér – Worf a nagy tanács elé kerül, mert a Durasok szerint az apja segítette a Romulánokat Khitomernél) és az The Inner Light (Benned élünk tovább – Egy szonda Picard agyába közvetít adatokat, így leél egy teljes életet a szonda készítői között. Ezért kapott a TNG Hugo és Emmy díjat). Az amazonon már feltűnt a DVD, és 7 fontba kerül. Íme a régi és az új minőséget összehasonlító videó:

– 21-én három új lego Star Wars set jelent meg, mindhárom egy bolygót, és valami összeszerelhető járművet tartalmaz. Az első a Naboo bolygót, és egy Naboo starfightert (a pilótájával), a második Tatooint Sebulba járművével és ő magával, a harmadik pedig a Halálcsillagot egy Tie Fightert és pilótáját. készletenként 10 fontba kerülnek. – Szukits könyvkiadó front: jövő hó nyolcadikán jelenik meg a Death Trooper (Halálosztag) című Star Wars regény, ami szépen elüt az univerzum többi regényétől. Ez ugyanis egy zombis horroros- csillagrombolós mű. Az új ötlet érdekesen hangzik, viszont a kritikai visszhangja nem valami bíztató Aztán – még mindig február hónapban – 18-án jön a következő, a 12 Gaunt szellemei regény, a Vértestvérek, amelyben a Tanith első és egyetlen tagjai ezúttal túszt fognak menekíteni, persze Warhammer 40000 stílusban :). 22-én Asimov sci-fi krimije következik, az Acélbarlangok, amelyben egy robottal társuló nyomozónak kell felderíteni egy gyilkosság ügyet, mielőtt az emberiség fejlettebb, exobolygókat gyarmatosító nemzetsége meg nem orrol a Földet túlnépesített felebarátiakra. (- Az egyetlen nem vérmes című mű a listában. Éljen a változatosság.) 29-én előkerülnek ismét az Alienek, A halál árnyékában című regényben, ami egy csoport szerencsevadászról szól, akik egy kies bolygón, az Alienek kincsére pályáznak (fura, nem igazán kincsbirtoklóknak ismertük meg őket. De ha a mesebeli sárkányoknak lehet, akkor…). A végeredmény nem lehet kérdéses: „jön a futás, meg sikoltozás” – ahogy Ian Malcolm mondta az Elveszett világban :D. Március végén pedig megjelenik MO-n az első The Old Republic regény, a Végzetes szövetség . Ezúttal a Huttok kavarják meg a „békés” háborúzgatást, mert árverésre bocsátanak valami eszméletlenül ősi és erős műtárgyat, ami akár az egész Galaxis végét is okozhatja, és aminek az elpusztítása érdekében még együttműködni is hajlandó a Köztársaság és a Sithek. Jól hangzik. Lockout Trailer: felettébb kellemetlen dolog, ha az ember egy föld körül keringő űrállomáson reked egy rablázadás miatt. Az elnök lányával pont ez történt, így hát nyomás megkeresni a világ legjobb kormányügynökét, felküldeni őt az űrállomásra, aztán akár megoldottnak is lehet tekinteni az állapotot. Az über kormányügynök ezúttal a Mementoból ismerős Guy Pearce, a lány pedig a Takenes és Lostos Maggie Grace. Meglehetősen radar alatt érkezett ez film, de e trailer alapján érdemes lesz figyelemmel kísérni (megjelenés ápr 20):

Új kép a harmadik Riddickből: Nem nagy eresztés, de Riddick még mindig cool. – A Torchwood az újjászületése után alig egy évaddal már szünetre kényszerül. Az ok a producerben keresendő, és idén már nem is forgatnak új részt. De az egyik főszereplő – Eve Myles – megszellőztette a hírt, hogy a stáb 2013-ban mozifilmet akar csinálni, nem új évadot. A Föld gyermekei címet viselő harmadik évad remek minősége miatt (ami durván két mozifilm hosszúságú minisorozat volt) szerintem minden okunk megvan a bizakodásra. Ha valaki tud valami érdekes hírt, ami esetlegesen kimaradt volna ebből a listából, az ne habozzon: ragadjon billentyűzetet és ossza meg itt lent. A kommentelők között végtelen számú köszöntet sorsolunk ki. Források: scifistorm, SFX, io9, SG ]]>