Robert Charles Wilsont és feleségét hozta a Budapesti Könyvfesztiválra. Wilson, aki a magyarul is olvasható Spin (Pörgés) és Axis (Tengely) írója, a Galaktika meghívására érkezett Magyarországra, abból az alkalomból, hogy dedikálhassa ma megjelenő Bioszféra című regényét. Az első este azonban nem a pihenésé volt, a szerző az Írószövetség SF Szakosztályának vendége volt a Bajza utcai székházban. Hat órakor érkezett, s a jelenlévők faggathatták őt a sci-fihez való viszonyáról, a kezdetekről, kiadásról, nézőpontjairól, legújabb regényéről, s hogy macska vagy kutyapárti-e. Az SFportál rögzítette a beszélgetés részeit, amit megtekinthettek, ha tovább léptettek cikkünkben vagy felmentek az SFport.net oldalaira. Az ötvenöt éves Wilson kilenc évesen költözött ki Kanadába és – mint elmondta – inkább kanadainak érzi magát. Gyerekkorában még Kaliforniában hihetetlen sok SF-filmet nézett meg… A következő videórészletben a science-fictionhöz fűződő viszonyáról vall:
Find more videos like this on SFport.net
Robert Charles Wilson tekintélyes mennyiségű díjat tudhat magáénak: megkapta a Hugo- és Philip K. Dick-díjakat, Auróra-díjat és a John w Campbell Emlékdíjat is. Tizenöt regénye jelent meg eddig, s számos novellája. Hogy lesz-e mozifilm valamelyikből is, erre is rákérdeztek az Írószövetségben, s ő válaszolt.
Find more videos like this on SFport.net
Mindezek után csatlakozott az SFportal és a Galaktika stábjához, és elkísérte őket feleségével a Moszkva téri Trombitás sörözőbe egy bográcsgulyás és egy somlói galuska erejéig.
Find more photos like this on SFport.net
A szerző április 25-én, szombaton 16:00 órától a City Café Pubban (1024 Budapest, Lövőház u. 17. fsz. 9-10.) dedikálja köteteit és az áprilisi Galaktikában megjelent művét.]]>