A Pókember– filmek összesen 1,5 milliárd dollárt hoztak a Columbia Pictures konyhájára, így nem csoda, ha időről-időre felröppen egy újabb hír a készülő harmadik rész kapcsán. A kikerült információkat most egy csokorba rendezve megpróbálunk utánajárni, mit is várhatunk a Pókember 3-tól.

Akik esküsznek a jól bevált receptekre, azok minden bizonnyal örömmel hallják, hogy az előző részhez képest a stáb gerince egyáltalán nem változott. A filmet most is Sam Raimi rendezi és a forgatókönyvíró Alvin Sargent marad. Elsősorban ennek a két embernek tulajdonítják a „háttérmunkások” közül, hogy a Pókember 2. hatalmas siker lett.

Tobey Maguire (Spiderman)A színészek névsorát látva itt is levonhatjuk azt a következtetést, hogy a törzstagok személyében semmi érdemleges változás nem történt az előző részhez képest. A kék-piros pókjelmezt ezúttal is Tobey Maguire ölti magára, míg Kirsten Dunst ugyancsak a tőle megszokott Mary Jane Watson bőrébe bújik. Peter Parkernek, a Pókembernek a legjobb barátját ugyancsak az a James Franco alakítja, aki az előző részben kulcsfigurává nőtte ki magát. Az amerikai lapok már azt is biztosra veszik, hogy a két legfontosabb mellékszereplő, May néni (Rosemary Harris) és Jonah Jameson, a The Daily Bugle főszerkesztője (J. K. Simmons) szereposztása is az előző részhez képest változatlan marad, de ezeket az információkat a hivatalos oldalak egyelőre nem erősítették meg.

Amennyire hangoztatták a készítők, hogy a törzsgárda semmiben nem fog változni, olyan szűkszavúak voltak az új szereplőkkel kapcsolatban. Sokáig azt is homály fedte, vajon, ki az a karakter, aki elég méltó ahhoz, hogy Pókember élet-halál harcot vívjon vele. A napok egyre csak teltek, s semmi más, csupán Sam Raimi szavai adhattak némi támpontot a válasz megleléséhez: „Fantasztikus és nagy kihívást jelentő félelmetes ellenséggel kell Pókembernek szembe néznie.” Mit is takar ez pontosanő

{mospagebreak title=Régi szerelmek és új ellenfelek}
A stáblista nyilvánosságra kerülésével lehullt a rejtélyről a lepel. A Pókember 3-ban Peter Parker, nem egy, hanem két gonosszal is farkas szemet kell nézzen. Ellenfele lesz a testét kénye-kedve szerint átalakító Homokember (Sandman), akit  Thomas Haden Church személyesít meg, valamint birokra hívja őt a velejéig romlott Venom, Topher Grace alakításában. A két színész egyike sem büszkélkedhet túl nagy múlttal a fantasy birodalmában, mindazonáltal kétség sem férhet hozzá, hogy szakmájukat remekül ismerik. Thomas Haden Church (Sandman)

Thomas Haden Church legismertebb szerepe talán az Őserdő hősében volt, egy meglehetősen felejthető, de szórakoztató Tarzan – feldolgozásban. Hogy nem ismeretlen számára a főgonosz-szerepkör, azt az imént említett filmben is bebizonyította, remekül alakította a gátlástalan üzletembert, aki csak a saját érdekeit tartja szem előtt. Topher Grace (Venom)Topher Grace-nek nincs ilyen jó ajánlólevele, de mégis biztosra vehetjük, hogy komolyan fogja venni a szerepét. A 27 éves színész ugyanis 2000-ben, tehát mindössze hat éve kezdte munkáját Hollywoodban és eddig csak álmodott egy igazán nagy lehetőségre, hogy megmutassa, mit is tud. Ennél jobb alkalmat nem is kívánhatott volna!

A Pókember 3. kapcsán két színésznő neve is felröppent. Az egyik új szereplő Theresa Russell lesz, aki Mrs Macot, a Homokember feleségét alakítja majd. Sajnos  erről a témáról a további információkat hétpecsétes titokként őrzik a készítők, de örömmel pletykálkodnak, mikor egy másik új arc, Gwen Stacy (Bryce Dallas Howard) kerül szóba.

Az eredeti képregényben Stacy volt Peter Parker élete első nagy iskolai szerelme A filmben ugyan ezt a szerepkört Mary Jane Watson vette át, de úgy tűnik, a harmadik részben Sam Raimi a gonosz-pároson kívül mást is a két főhős a szerelme útjába akar állítani. Így tehát kialakul ez a sajátos szerelmi háromszög, ehhez viszont egy olyan színésznő kell Gwen Stacy megformálására, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy el tudja csábítani a feltűnően csinos Mary Janetől szíve választottját. Bryce Dallas Howard, színésznő minden szempontból tökéletes választás erre a szerepre, hiszen amióta A falu című izgalmas thillerben egy vak lányt alakítva ezernyi veszélyt vállat, csakhogy megmentse szerelmét, azóta sokan a shakespeare-i Júliát látják benne.

Az új szereplők beépítése tehát mindenképp embert próbáló feladatot kíván Sam Raimi rendezőtől, de ha jól sikerül és minden részlet pontosan a helyére kerül, akkor lélegzetelállító alkotásra lehet kilátás 2007 májusában.


{mosgoogle center} ]]>