Transformers: Revenge of the Fallen kapott annak idején hideget is, meleget is, meg világszerte 800 millió dollár bevételt. Most azonban maga Michael Bay fogalmaz úgy, hogy visszatekintve „egy rakás szar” a film. Az Empire magazinnak adott interjújában fogalmaz szokatlan nyíltsággal a rendező:

Elkövettünk néhány hibát. A legnagyobb ezek közül az, hogy egy misztikus világba futottunk bele. Ha visszatekintek rá, akkor egy rakás szar.
Legfőbb oknak pedig az írók sztrájkját jelölte meg: a bemutató céldátumát már kitűzte a stúdió, ugyanakkor beütött a forgatókönyvírók tiltakozása. Bay hónapokon keresztül csak egy 14 oldalas vázlat alapján bírt készülni a mozira, a végleges forgatókönyv pedig mindösszesen 3 hét alatt készült el – hollywoodi sztenderdek alapján ez iszonyatosan rövid idő. Úgy tűnik tehát, hogy a döntéshozóknak fontosabb volt, hogy tartsák a bemutató időpontját, minthogy finomítsanak az elkészült forgatókönyvön. Meglátjuk, hogy a Dark of the Moon vajon jobb sztorival áll-e elő, mint a második epizód – egyelőre annyit lehet igazán tudni a filmről, hogy 3D-ben mutatják be, emiatt nyilván látványos lesz. Tényleg olyan rossz volt a második Transformers mozi? Ti mit gondoltok erről? ]]>