Mialatt a Comic Con és a HungaroCon tudósításaival volt elfoglalva a teljes stáb, egy fontos hírre nem tudtunk reflektálni, ami pedig itt történt a hátsó kertben. Mint az Index megírta, egész jó esélyünk van arra, hogy George Lucas Magyarországot választja az új Csillagok Háborúja sorozat forgatási helyszínéül. Nagyon szurkolunk persze mi is annak, hogy ez összejöjjön – node azt el kell mondanunk, hogy mi ezt a lehetőséget már 5 esztendeje megírtuk, igaz, akkor még SF.hu néven működtünk. A pontos hír anno így szólt:

Etyeken forgatják a Csillagok Háborúja tévésorozatot

Már egy éve rebesgetik a hírt, hogy a Harmadik Epizód bemutatását követően egy Csillagok Háborúja tévésorozatot fognak készíteni, ezt néhány hete hivatalosan is megerősítette a Lucasfilm. Azonban most a forgatás helyszínére is fény derült: a még fel sem épült etyeki filmstúdió ad otthont a produkciónak. A világ legnagyobb stúdiójaként hirdetik az etyeken épülő komplexumot, amely technikai felszereltségéről azt ígérik, hogy akár a Titanicot is újra lehetne forgatni benne. Kis hazánk hírnevét öregbítheti a tény, hogy nem kisebb produkció forgatásával indulhat a stúdió karrierje, mint a Csillagok Háborúja tévéfilmsorozat, melyben akár még Mark Hamill is visszatérhet, mint Luke Skywalker. Belső források szerint némileg módosítani kell a stúdió felépítésén, hogy a Lucasfilm speciális kívánalmainak megfeleljen, azonban a várható nyereség reményében erre is hajlandóak a tulajdonosok. A forgatás 2006. őszén kezdődik.
Hogy nem kamuzunk, nem utólag hamisítottuk meg a történelmet, arra álljon itt egy link – az egész internetet archiválni akaró Archive.org ugyanis lementette az akkor honlapunkat. Hja, és pontosan mikor is tettük ki ezt a hírt? 2005. ÁPRILIS 1-én. :)]]>