Néhány órával a kiszivárogtatás után hivatalosan is megerősítették: Michael Arndt írja az új Star Wars film forgatókönyvét, és valóban készen van már egy  kb. 50 oldalas vázlat is. Ebben pedig valóban szerepel az idős Luke, Leia és Han – hogy aztán a végleges változatba is bekerülnek-e, arra egyelőre Yoda mester is csak annyit tudna válaszolni, hogy a jövő mozgásban van.

Az azonban szintén kiderült, hogy kik azok, akik biztosan nem vállalják el az új Star Wars film rendezését: J.J. Abrams, aki sikerrel lehelt új életet a Star Trek-be, kihagyja a lehetőséget, ahogy Quentin Tarantino szintén nem él vele, és Zack Snyder sem ül a rendezői székbe. Ahogy Steven Spielberg sem: mind fogalmazott, ez nem az ő műfaja, hanem régi barátjáé, Lucasé; annak ellenére sem vállalja, hogy az Indiana Jones sorozat kettejük közös munkája volt.
Az esélyesek között tehát még mindig számon tarthatjuk Matthew Vaughn-t, a Csillagpor, az X-men: First Class és a következő Hunger Games epizód rendezőjét. Ugyanakkor közben bejelentkezett más is, aki már bizonyította, hogy képes közönségkedvenc filmet gyártani: Jon Favreau gyerekkora óta imádja a Csillagok Háborúját, szívesen megrendezné a folytatást – és ő már bizonyított a Disney felé két Vasember mozifilmmel, úgyhogy van esélye a feladat elnyerésére.
]]>