Masters Of Science Fiction sorozat forgatása. Mint a készítők elmondták, a sorozat igazi sztárjai azok a neves sci-fi írók, akiknek a novelláit képernyőre viszik. A háttérmunkálatokat ugyanakkor szintén remek filmesek végzik el, mint például a Babylon 5 sorozatot jegyző J. Michael Straczynski.


Mint már az SFportal néhány héttel ezelőtt hírt adott róla, a „Masters of Horror” sorozat mintájára az ABC elkészítteti a „Masters Of Science Fiction” című szériáját is. Akkor még csak négy epizód tűnt biztosnak – mostanra már zöld lámpát kapott a többi rész is, így összesen 13 neves scifi szerző egy-egy novelláját láthatjuk viszont a képernyőn. „A Masters Of Horror elsősorban a rendezőkről szólt, ők voltak a sztárok” mondta el John W. Hyde, a sorozatot készítő Industry Entertainmenttől. „A Masters Of Science Fiction sztárjai valójában az írók, ez a legfőbb különbség a kettő között. A legnagyobb scifi írókra koncentrálunk.” Keith Addis, a sorozat executive producere azt is megjegyezte, hogy itt valószínűleg nem kell megküzdeni a televíziós cenzorokkal: míg a horror változatban voltak erőszakosabb vagy épp szexuális tartalmú jelenetek – melyek szerinte elegedhetetlen kellékei a horror műfajnak – most nincs ilyenekre szükség. A forgatási munkálatok április végén kezdődnek meg a kanadai Vancouverben (itt gyártják a Stargate és a Battlestar Galactica sorozatot is). Olyan nagyságok műveiből fognak egy órás tévéfilmek születni, mint például Robert A. Heinlein, Ray Bradbury, Harlan Ellison vagy épp Isaac Asimov. Az első rész a „Watchbird” címet fogja viselni, a tavaly elhunyt Robert Sheckley novellájából a forgatókönyvet Michael Cassutt és J. Michael Straczynski írja.
Mint Straczynski tegnap egyik nyilvános leveléből kiderül, eredetileg őt kérték fel a sorozat vezetésére, amit ő örömmel el is fogadott volna – ha nem húzódtak volna el az ABC-vel a tárgyalások. De mivel a forgatási munkálatok megkezdése április végére, május elejére csúszott, nem tudta elvállalni – ugyanis májustól a Touchstone Pictures számára egy másik sorozatot készít.
A project egyik legérdekesebb résztvevője – a készítők számára is – azonban Stephen Hawking. Hogy pontosan milyen módon is vesz részt a sorozatban, egyelőre nem tudni. (Hawking egy alkalommal például a Star Trek: Az új nemzedék sorozat vendégszereplője is volt.) Kapcsolódó anyagok és fórumok: Elhunyt Robert Sheckley
Masters Of Science Fiction – új tévésorozat az ABC-n
Harlan Ellison a Scifi Nagymestere + a Nagymesterek listája Hogyan írjunk scifit?
]]>