Thomas Amoni Amonsonia-trilógiája – melynek második kötete 2006 novemberében jelent meg – három tizenéves fiatal hihetetlen, és fantasztikus kalandjairól szól. Útjuk lenyűgöző tájakon és meseszerű helyszíneken vezet, miközben számtalan váratlan fordulat és cselszövés nehezíti életüket, mire eljutnak Amonsoniába… a sorozat kiadója az Animare kiadó, s a második kötet címe: Amonsunamoon palotája. 

Ajánló:
Beteljesült! A jóslatok egymásután válnak valóra! Bolygónk népe végveszélyben van. Félek, hogy most már nem csak népünk jövője vész el. Félek, hogy most már a kihalás fenyeget mindannyiunkat. A végzet nem úgy jött el, ahogyan azt gondoltuk. Nem úgy, ahogy a próféciák sejtetni engedték. Meglehet, csupán rosszul értelmeztük azokat, de ami bekövetkezett, arra bizony egyikünk sem számított. Nem támadt ránk senki, pedig népünk több ellensége is ígéretet tett arra, hogy visszatér. Ám ez mégsem következett be. Ami történt, az viszont sokkal szörnyűbb bármilyen ellenségnél, hiszen velük legalább felvehetnénk a harcot. Ma már minden tudós, minden kutató, mindenki, aki csak tehet bármit is a túlélésért, csupán egyetlen célért küzd, egyetlen dolgot tanulmányoz. Minden erőforrásunkat, minden tudásunkat felhasználva, időt és pénzt nem kímélve mindent megteszünk, ami emberileg lehetséges. Ám mindhiába… Nincs magyarázat a történésekre, és nincs megoldás se. Ha így megy tovább, bolygónk hamarosan üres lesz. Ãœres és kihalt. Végtelenül csendes… Emberek milliárdjai rettegnek az elalvástól, mert nem tudják, hogy mi vár rájuk. Vannak, akik gyógyszereket szedve nyolc-tíz napig is ébren maradnak. Előbb-utóbb azonban ők sem bírják tovább. Egyszer csak összeesnek és elalszanak. Nincs mit tenni. Alvásra szükség van. Bárcsak ne lenne… Egy hónappal ezelőtt történt valami. Valami, ami mára megváltoztatta mindenki életét… Amoni TamásA szerző magáról:
Amoni Tamás vagyok, 1973-ban születtem Komlón, ahol még hosszú-hosszú évekig laktam. Egy ideje már Pécsett lakom. Feleségem itt él születése óta. Nyolcéves fiammal és ötéves lányommal immáron négyesben éljük életünk. Előző harminc évemben számítógép programozóként dolgoztam. Ma már határozottan úgy érzem, hogy a következő harminc évet regényíróként szeretném eltölteni. Nagyon hirtelen csöppentem bele az írói világba. Furcsa váltás ez számomra. Meglehet, hogy harminc éve menekülök. Meglehet, hogy harminc éve üldöz már az ihlet. Most elfáradtam. Ő pedig utolért… Amoni Tamás honlapja

]]>