Nemere István: "Időhajó" című regényét Jakupcsek Gabriella mutatja be november 29-én (kedden) 11 órakor Budapesten a Nyugati téri Alexandra Könyváruházban.

Tartalom:

A jövőben játszódó könyv két célt szolgál. A szerző szeretné egyfelől bemutatni a jövő általa elképzelt társadalmát, amely a mainál értelemszerűen jobb lesz és már nem kötődik a jelenleg érvényes világképekhez, uralkodó eszmékhez vagy vallásokhoz. Víziója szerint abban a világban az embereket más célok is mozgatják, ezek között a legerősebb a kozmosz megismerése, a felfedezés vágya, akarata.

Másfelől pedig bemutatja az olvasóknak, hogy a Földtől távol is élhetnek emberek, akiknek vannak egyrészt régi emberi törekvéseik, érzelmeik, vágyaik, másrészt viszont már nem tapadnak oly szorosan a Földhöz, őket már kozmikus eszmék hatják át.

Az izgalmas regény története lényegében egy űrhajó története. Abban a korban az emberek már igen nagy energiák bevetésével képesek nemcsak a térben haladni, de az időben legalább hátrafelé, a múltba is eljutni. Miközben új dimenziókat, vagyis más tulajdonságú tereket is felfedeznének. Ezért épül az időhajó, amely egy hajdani tudós elme, bizonyos L. Ron Hubbard nevét viseli. A könyv elején az olvasók végigkísérhetik, hogyan épül fel a hajó és hogyan áll össze a legénység. Különleges feladathoz különleges emberekre és nagyon értelmes robotokra van szükség. Aztán tanúi lehetünk annak, hogyan indul az időhajó első útjára, hogyan hatol be a kozmosz múltjába, hogyan kísérli meg áttörni egy szomszédos dimenzió falát…

Ára: 1.950.- Ft.
A bemutatón várja Önt a szerző és a Nézőpontok Kiadó.

]]>