A hét közepén a kínai illetékesek megerősítették, hogy országuk a következő űrrepülés során már három embert fog a világűrbe küldeni. Erre a tervek szerint azonban csak két év múlva, 2007-ben kerülne sor.

A következő űrrepülésen a kínai asztronauták sétát is fognak tenni az űrben, ez egy ideje ismert tény. A Sencsou-6 és kétfős legénységének a földet érése után Tang Hszian-Ming, a személyzetes űrprogram műszaki irodájának igazgatója sietett kijelenteni: "Azt mondhatom, hogy a következő szakasz az űrséta lesz 2007-ben". Ám az újabb kínai bejelentés hosszabb távú terveket is feltárt.
2007 után Kína saját űrállomás építésébe kezd, ezért a Sencsou-8 és 9 tajkonautákat nem, de műszaki felszerelést bőven fog szállítani. A Sencsou-10 viszont állítólag már olyan asztronautákat juttat a világűrbe, akik az űrállomás első személyzetét fogják adni. Ez valószínűleg nem a végleges állomás lesz, melynek teljes elkészültét 2019 előttre ígérik az illetékesek, hanem egy, a Sencsou űrhajók orbitális egységeiből összekapcsolt állomás.
Erre is megvan a menetrend – amit egyelőre még nem jelentettek be hivatalos úton, de a kiszivárgott információk alapján a Sencsouk orbitális részeinek összekapcsolására tett első kísérletet 2009 utánra tervezik.
 
„A kínaiak nem sietnek. Ezt a biztonsági és a költségvetési korlátok diktálják így. Ez egy fokozatosan, lépésről-lépésre felépített program lesz” – jelentette ki Joan Johnson-Freese, egy amerikai Kína-szakértő. A Sencsou-6 pár héttel ezelőtti útja 900 millió jüanba (azaz kb. 111,2 millió dollárba) került a kínai államnak. Az amerikai szakértők szerint az ázsiai ország űrállomás-programjának sarokköve az új hordozórakéta kifejlesztése. Sőt, esetlegesen új kilövőhelyet is kell keresni a programnak, az ország déli részein.
 
Tang Hszian-Ming szerint egyébként a 2007-es űrrepülésen már női jelöltek is szóba jöhetnek. Az amúgy csúszó kínai tervek között ez lenne az egyetlen pont, ahol a tervezettnél előbb lépnek, ugyanis az eddigi elképzelések szerint csak 2010-ben küldött volna Föld körüli pályára űrhajósnőt Kína.
]]>