A hazai sci-fi élet újabb jeles eseményére kerül sor május 3-án (szombaton) 10 órától a Petőfi Csarnokban: a IX. Sci-Fi Nap a mozikban hamarosan debütáló Indiana Jones és a kristálykoponya királysága apropóján ezúttal a híres régészprofesszor kalandjait helyezi a középpontba. A rendezvény díszvendége a népszerő angol színész, Julian Glover lesz, aki – többek között – szerepelt az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban, A Birodalom visszavág című ötödik Star Wars-filmben, a Harry Potter és a titkok kamrájában, a James Bond: Szigorúan bizalmasban, illetve a Trójában.

A programok között előadások, színpadi produkciók, beszélgetések, vetítések, kvízjáték, illetve egész napos kirakodóvásár szerepel. A részletekkel kapcsolatban a IX. Sci-Fi Nap hivatalos honlapján (http://starwars.hu/scifinap) tájékozódhattok.
A rendezvénnyel kapcsolatos fontos információk: Helyszín: Petőfi Csarnok (Budapest XIV. kerület, Zichy Mihály út 14., telefon: 061/363-3730)
Id?pont: 2008. május 3. 10:00-18:00
Kapunyitás: 9:45 A belépőjegy ára:
* Felnőtt: 1300 Ft
* Diák/nyugdíjas: 800 Ft
* Családi: 2500 Ft (két felnőtt és két gyerek belépésére jogosít fel) A jegyeket a helyszínen, a rendezvény előtt lehet megvásárolni.
A belépőjegy mellé egy programfüzet, egy tombola, illetve egy kvízlap jár. Julian Glover autogram-díja:
* A látogatók által hozott tárgyak dedikálása: 1500 Ft
* A színész által hozott hivatalos fényképek aláírása: 2000 Ft Az árak a forint gyengülése/erősödése miatt tájékoztató jellegűek. A Petőfi Csarnok megközelítése:
BKV:
* M1-es metró: Mexikó út – Vörösmarty tér
* 70-es busz: Kossuth tér – Erzsébet királyné útja
* 72-es busz: Arany János utca – Thököly út
* 74-es busz: Károly körút – Csáktornya park
* 1-es villamos: Bécsi út – Salgótarjáni út Vonat:
* A Nyugati pályaudvartól: a 72-es trolibusszal
* A Keleti pályaudvartól a 7-es, 7-es, 173-as busszal a Hungária krt-ig, onnan 1-es villamossal vagy 72-es trolibusszal az Erzsébet királyné útjáig
* A Déli pályaudvartól: az M2 metróval a Kossuth térig, onnan 70-es trolibusszal az Erzsébet királyné útjáig Autóbusz:
* A Stadionok buszpályaudvartól az 1-es villamossal Autó:
* A Hungária körútról az Erzsébet királyné útjánál elfordulni (az M3 irányából jobbra, a város felől balra) IX. Sci-fi Nap Térkép:
http://utcakereso.hu/bp.14.Zichy_Mihály_út.14.]]>