Vader nagyúr alias Dave ProwseBizony, réges-régi messzi-messzi galaxisok rettegett nagyurainak sem fenékig tejfel az élete. Ha lerobban a járművük, és nincs  a közelben R2-D2, akkor ők is várhatnak a Sárga Angyalra, mint az egyszerű halandók.

Pont így járt a minap régi kedves ismerősünk, Dave Prowse is. Úgy tűnik, amióta Hayden Christensen magára öltötte Darth Vader fekete köpenyét és sisakját, neki semmi sem akar összejönni.

Prowse éppen az Egyesült Királyság 501-es Helyőrsége nevű, jótékonysági céllal működő  Star Wars egyesület találkozójára tartott, mikor Mercedese a northamptonshire-i M1-es autópályán lerobbant. Végül az autópálya-felügyelet egyik tisztje, Craig Chapman segítségével jutott el a találkozó helyszínére. „Én vagyok a Helyőrség nemzetközi főparancsnoka, így nagyon fontos volt, hogy eljussak oda” – nyilatkozta a színész.

R2-D2 vagyis Kenny Baker

Prowse elárulta, hogy a Mercedes korábbi gazdája nem más, mint barátja, az R2-D2-t alakító 112 cm magas Kenny Baker. Azt is elárulta, hogy Baker annak idején egy kisebb létrát tartott a csomagtartóban, mivel csak annak a segítségével tudta bepakolni a csomagjait. Amikor végzett, a létrát visszatette, és egy madzag segítségével csukta be a csomagtartót.

Így már kristálytiszta, mi is történt valójában. Barátság ide – barátság oda, R2 minden bizonnyal hagyott egy kis meglepetést a verdában, hogy hátráltassa a Birodalmat.

]]>