A 11. – reméljük, ezúttal nem szerencsétlen számmal ellátott – Star Trek film, „a” Star Trek premierjén nagyjából 1.600-an vettek részt, köztük az est szárjai, akik nem kisebb feladat előtt – után – állnak, mint jól ismert, legendás karaktereket kell életre kelteniük egészen új megközelítésből, mégis kicsit ugyanúgy. Chris Pine (Kirk), Zachary Quinto (Spock), Karl Urban (McCoy) John Cho (Sulu) és Eric Bana (Nero) már ezen az estén belekóstolhattak abba, mi vár(hat) rájuk – lelkesen beszéltek a rajongókkal, autogramot osztogattak, fotózkodtak és válaszoltak az újságírók kérdéseire.

Leonard Nimoy, aki ismét Spock szerepét öltötte magára, igazoltan volt távol – ő épp az Egyesült Államokban tartózkodott, és a díszbemutató előtt nagyjából 3 órával Austinban mutatta be a filmet egy meglepetés vetítésen. Mindenki azt hitte, hogy a Khan haragját fogja látni, és egy 10 perces előzetest az új Star Trekből. Ám ez pont fordítva történt. A vetítés kezdete után nem sokkal a színpadra sétált Robert Orci, Alex Kurtzman és Damon Lindelof (a film írói) oldalán Nimoy, és megkérdezte: „Mit is fogtok látni; 10 percet az új filmből? Nem néznétek meg inkább az egészet?” A válasz azt hiszem egyértelmű.

A premier látványvilágát főként az Eredeti Sorozatból megismert Csillagflotta embléma határozta meg. Az operaház jellegzetes szárnyait kék és arany fényekkel világították meg, ez is sejtetni engedi, hogy a film Kirk és Spock kapcsolatára milyen mértékben koncentrál. A bemutatóról nem sok információ szivárgott ki a filmmel kapcsolatban, annyi viszont tudvalevő, hogy a végén a közönség hangos ováció kíséretében, felállva tapsolta meg a készítőket.

Hivatalosan május 8-án mutatják be, de aki nem bírja ki – így én sem -, az Európában először Londonban, a Leicester Square-en lévő moziban tekintheti meg május 7-én 11.45-kor.

]]>