Az SF régi kellékei már a repülő autók, a novemberi Galaktika tudományos témájául ezek szolgálnak. A hónap központi tudományos anyaga körbejárja, hol tart a valóság a fantáziához képest.

Autók a főszereplői Walter Ernsting, alias Clark Darlton német szerző egypercesének, ”A látogató”-nak. Stephen Baxter idén Hugo-díjra jelölt novellája, ”Az utolsó kapcsolatfelvétel” érzelmes családi történet a világvégéről. Harry Harrison a Frankenstein-legenda mögötti valóságról rántja le a leplet ”Végre-valahára az igazi Frankenstein-sztori” című írásában, Galántai Zoltán pedig az amerikai űrprogram titkos történetéről a ”Békével jöttünk” című művében. Helmuth W. Mommers elbeszélése, a ”Szerelem-program” a kiberszex szépségeiről és veszélyeiről szól, Theodore Sturgeon ugyanakkor egészen másfajta, de legalább ilyen furcsa szerelmi viszonyokról ír ”Egy csepp különös” című írásában. A retróban a francia Alain Dorémieux riogat egy űrből érkezett vérszívóval, ”A csillaglakó”-val.

Az új Galaktika ír még a Dead Space című SF-horror játékról, a kriobörtönökről, a Discovery csatorna új sorozatáról, amely hamarosan indul Nextworld címen és egy forgatható felhőkarcolóról. Olvashatnak továbbá egy interjút az olasz írónővel, Elisabetta Vernier-vel, a ClipArt szerzőjével, amiből kiderül, miért olvassa például Szélesi Sándor blogját. Olvashatnak még élménybeszámolót a NASA űrtáboráról, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság esszépályázatáról.

]]>