A stáb újra együtt – az első rész forgatása óta mindannyian világhírűvé lettek, Halle Berry Oscar-díjat kapott. A legsikeresebb, legkalandosabb és legszellemesebb fantasy-akciófilm 3. részének forgatását egyikük sem hagyta ki. A magyar bemutató pedig május 25-én volt.


Különbözőnek lenni talán jó, de biztosan nem könnyű: X professzor (Patrick Stewart) azonban tudja, a másság értékké válhat, ha a mutánsok megtanulják irányítani és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Jó és rossz örök harca ez: Farkas, Ciklon, Vadóc és társaik újra akcióba lépnek, hogy megvédjék magukat és azokat, akik nem is tudnak létezésükről – vagy ha tudnak, hát félnek tőlük.
  
Az új X-men filmben a mutánsoktól félő-rettegő világ egy új megoldással áll elő: egy orvossággal, mellyel meggyógyítható a mutáció. Ám a kérdés adott: betegség-e a mutáció? és ha betegségnek is tekintjük, mi lesz azokkal, akik nem akarnak kigyógyulni belőle?

S ha ez nem lenne elég: feltűnik a leghatalmasabb mutáns, aki mindenkinél erősebb. Legyőzhetetlen hatalommal bír, amit nem tud kontrollálni. Veszély a világra és veszély a mutánsokra is… Még X professzor sem menekülhet.

A Twentieth Century Fox bemutatja
X-MEN – AZ ELLENÁLLÁS VéGE
Főszereplők: Patrick Stewart, Hugh Jackman, Halle Berry, Famke Janssen, Ian McKellen, Rebecca Romijn, Anna Paquin, Vinnie Jones, Olivia Williams.
Fényképezte: James Muro, Philippe Rousselot, Dante Spinotti
Látvány: Ed Verreaux
Írta: Zak Penn, Simon Kinberg
Rendezte: Brett Ratner
Mozibemutató: 2006. május 25.

]]>