The Lost World alcímmel kerül megrendezésre 2008. áprilisában Európa egyik legnagyobb rajongói találkozója, a FedCon. Míg a legelső ilyen rendezvény inkább csak a trekkereknek kínált érdekes programokat, mostanra már az egyéb sorozatok rajongói is találkozhatnak kedvenceikkel. A Star Treken kívül idén a Battlestar Galactica, a Stargate SG-1 és a Babylon 5 filmsorozatokból is lesznek jelentős díszvendégek.

Több embertől tudom, hogy elsősorban Morena Baccarin miatt akartak ellátogatni a jövő évi FedConra. A színésznő új filmje miatt mondta le a szereplését, így a Firefly rajongók most találgathatnak, hogy ott lesz-e valamelyik kedvencük, vagy hiába reménykednek?

De kik azok, akik biztosan ott lesznek?

Jó hírem van a Csillagkapu szerelmeseinek, mert Michael Shanks neve már kint van a listán, sőt a Lost rajongók sem maradnak hoppon, mert Ian Somerhalder is igent mondott. Csak halkan jegyzem meg, hogy ha valaki ellátogat a FedConra, fiatal lányoknak álcázott kommandósokra számítson, ha Somerhalderről van szó.

De mi a helyzet a Babylon 5 sorozattal? Két legnagyobb kedvencem, Bruce Boxleitner és Peter Jurasik is ott lesz. Sőt, Kevin Sorbot sem hagynám ki. Sokan Herkulesként ismerik, de nekünk sci-fi rajongóknak elsősorban az Andromeda sorozat jut róla eszünkbe.

A Star Trek vonalán is sok érdekes nevet találhatunk: a rutinos FedCon-vendég Brent Spiner (Data – TNG) ki tudja, hányadik alkalommal lesz jelen mindig lelkes közönsége előtt, és Levar Burton (LaForge – TNG) sem először jár Bonnban. Az Új Nemzedék vonalát még Marina Sirtis (Deanna Troi) erősíti. Jelen lesz még Rene Auberjonois (Odo – DS9) valamint Roxann Dawson (B’Ellana Torres – Voyager) is.

A Battlestar Galactica rajongói dupla adag Apollót kaphatnak: az eredeti sorozat Apollója, Richard Hatch valamint az új változatból Jamie Bamber is jelen lesz a tervek szerint.

Igaz, hogy már tizenhat színész neve kint van a FedCon weboldalán, de Áprilisig még van idő, így lehet még reménykedni. A FedCon tudja, hogyan lepje meg az embereket, és nem szabad elfelejteni, hogy Andy Serkis is majdnem az utolsó pillanatban mondott igent.

]]>