Enki Bilal legutolsó tetralógiájának elsőrésze 1998-ban, második része 2004-ben, a harmadik része pedig 2006 májusábanjelent meg franciául, mostantól pedig magyarul is olvasható lesz A Szörny ébredése című első fejezet.

1886}


A történet 2026-ban játszódik, az ObscurantisOrder a világot és a tudást fenyegeti. Behódoltat mindenkit aki a kultúrát, atörténelmet képviseli és saját harcosává alakít.

Mindeközben három testvér keresi egymást.

A három testvér Szarajevóban született, 1993.augusztusában. Egy ágyban nőttek fel, a gránát ütötte lyukon a csillagos églátványával. Nike, Leyla és Amir nem is tudna egymásról, ha Nike-nak (ejtsd: Nájk)nem lenne különleges emlékezőkészsége. Apránként, naponta jut vissza az időben,egészen születése pillanatáig.
 

 

A szerzőről:
1951-ben született, Belgrádban, még Jugoszláviában. 1960-ban költözik családja Párizsba,ahol megismerkedik majd a képregénnyel és a mozival. 1971-ben megnyeri a Pilotemagazin versenyét, ahol megjelenik első története, a "Bol maudit".1975 óta sorozatosan jelentet meg képregényalbumokat, az 1980-as "Nikopol"trilógia az első amit maga is ír meg. Az ebből készült filmjét Magyarországonis vetítették, azaz nem is képregényeiről, hanem harmadik filmjéről alegismertebb hazánkban. 1987-ben megnyeri az Angouleme-i képregényfesztiválnagydíját, számos kiállítást szerveznek műveiből világszerte.
 

Kiadó: Titkos Fiók
Terjedelem: 70 oldal
Ára: 2500 Ft-


 

]]>