Nem telt el még 24 óra a legújabb Babylon 5 filmek megjelenése óta, az SFblogs gárdája már meg is tekintette a DVD kiadványt, és véleményezte is azt. A Voices in the Dark egy egyenes DVD-re gyártott sorozat – remélhetőleg – első darabja. Két, lazán összefügg? történet egy lemezen, 10 évvel a Babylon 5 sorozat után.

Babylon 5 – The Lost Tales: Voices in the Dark trailer

{youtube}v-kWFY0DPcE{/youtube} ZedZero volt a leggyorsabb a bloggerek közül – ő írta meg az első bejegyzést a témában. A Lost Tales ahogy Sheridan a végén mondja, lehet kezdet is, vég is. Nem tudhatjuk, mire vevő a fogyasztó. Talán nem pont egy ilyen lassú, elégikus történetre. Mindenesetre jms ismét megmutatta oroszlánkörmeit. Itt vagyunk, ennyire telik tőlünk, ennyiből. Mutatós, harapós, és van hozzá egy egész fantáziauniverzum. Hogy lesznek-e újabb Babylon 5 történetek, még a jövő zenéje. De a Voices in the Dark, az idei év leghangulatosabb sci-fi filmje.
Ne hagyd ki!
Ellenpontozásként azonban elolvashatjuk Annatar bejegyzését is, aki sokkal kevésbé van megelégedve a művel. Míg Lochley ezredes az állomáson valódi démonokkal, addig Sheridan a Babylon 5 felé vezető útján a lelkiismeretével küzd. Az előbbi sztori szerintem nagyon izgalmas ötlet volt, amely a hit és a természetfeletti, illetve az ?rkorszak felfedezéseinek viszonyát dolgozza fel. Sajnos bár lezárták a szálat, nem vitték végig, és emiatt valahogy befejezetlen érzetet keltett, mint ahogy a másik történet is. Az egész egyfajta erkölcsi tanmese lett, szépen csomagolva, de úgy, mint amikor egy hatalmas ajándékdobozban csak egy apró semmiséget talál az ember… Merrasnak alapvetően tetszett a kiadvány – különösen egy aspektust figyelembe véve: Panaszkodtam már többször is, több helyen is amiatt, mert manapság mindenki összefügg?, bonyolult, több évados sztorikat csinál. Érdekes a változás, mert régebben meg inkább ezekre voltam rákattanva – illetve hát most is ezeket imádom, de… de azért hiányoznak a Twilight Zone vagy Outer Limits jellegű sorozatok. Ezekben egy rész egy történet, a következő epizódban már a színészgárda is teljesen más akár – de igazi science-fiction történetet kapunk mindegyikben. Érdekes, hogy JMS, aki tulajdonképp bevezette a scifi televíziózásba az ilyen átfogó sztorikkal való operálást, most inkább különálló sztorikban gondolkodik – összhangban az én vágyaimmal. Még több Babylon 5 – The Lost Tales előzetes Babylon 5 fórum az SFportalon
]]>