Valljuk be, a hír címe már aggodalomra adhat okot – az 1986-os Highlander óta nem csináltak igazán jó Hegylakó-filmet, a tervezett remake pedig egyáltalán nem építene a tévésorozatra. Az új mozifilm írója Melissa Rosenberg lesz, aki leginkább a Twilight-filmek forgatókönyveivel vált ismertté: ő írta az első rész, valamint a New Moon, az Eclipse, és a Breaking Down mindkét felét. Azonban vannak egyéb, televíziós munkái is, amik valamelyest bizakodásra adnak okot. 1996-ban például írt egy Outer Limits, illetve két Hercules epizódot is, de a legsikeresebb forgatókönyvei a Dexterhez kapcsolódnak – 11 epizódot sikerült írnia a sorozathoz.

Nem Melissa Rosenberg az első, akinek a neve felmerült a Highlander-remake írójaként, többen is elvéreztek a feladaton: első körben Art Marcum és Matt Holloway (mindketten az Iron Man első részét írták), valamint Cormac Wibberle és Marianne Sellek (A nemzet aranya 1-2, Charlie angyalai, és az Én, a kém fűzódik a nevükhoz) drafjait is visszadobták.
Hogy kik játszanának a filmben, mikor mutatnák be, arról egyelőre semmi információ nincs, csak a rendező személye ismert: Justin Lin, aki a Better Luck Tomorrow, Annapolis, The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast and Furious filmeket rendezte.
]]>