A Szukits kiadó egy hét eltéréssel novemberre két kötetet ismegjelentetett, amely a science-fiction olvasók figyelmére igényttarthat: az egyik Frank Herberttől az A Dűne eretnekei, a másik AsimovŰrvadász-történeteinek gyűjteményes kötete.

 Isaac Asimov teljes science fiction univerzuma 7.
 Azasimovi teljes Alapítvány-Birodalom-Robot univerzumot összefoglalóEncyclopedia Galactica 5 része után a sorozat további kötetei az íróegyéb science fiction írásait gyűjtik egybe Jelen kötete az alábbi hatregényt tartalmazza: Az űrvadász, Az aszteroidák kalózai, A Vénuszóceánjai, A Merkúr óriás, Napja, A Jupiter holdjai, A Szaturnusz gyűrűi.

Azeredetileg 1952 és 1958 között megjelent Űrvadász sorozat bepillantástenged a klasszikus science-fiction aranykorába. Bár az elmúlt évtizedeksorán kissé átalakultak elképzeléseink a Naprendszerről, a szerző1970-es előszava azonban helyükre teszi a tévedéseket, és a regényekmég mindig betöltik eredeti feladatukat: tudományos ismeretterjesztésközben is szórakoztatják az olvasókat. Ajánlott fogyasztói ár: 3400 Ft.
Terjedelem: 532 o.
Frank Herbert: A Dűne eretnekei

II.Leto, az istencsászár nincs többé. A halálát követő másfél évezredtechnikai forradalma és népmozgásai gyökeresen átalakították az addigváltozatlan civilizációt. Emberek milliárdjai hagyták el a lakottbolygókat, és telepedtek le az univerzum új, feltáratlan zugaiban. Ámaz ismeretlenből egy új veszély fenyegeti II. Leto egykori birodalmát.Valami, ami nemcsak a törékeny társadalmi rend összeomlását okozhatja,hanem a fűszer egyetlen forrásának a pusztulását is. Az újfenyegetéssel csupán egyetlen szervezet veheti fel a küzdelmet: a BeneGesserit rend, mely a változások közepette is megőrizte ősi célját, azemberiség génállományának megőrzését – bármi áron… A kötet a nagy sikerű, immáron klasszikussá vált Dűne-sorozat ötödik kötete. Ajánlott fogyasztói ár: 2990 Ft.
Terjedelem: 364 o.

]]>