A versenyekre olyan alkotásokat várunk, amelyek tárgya J.R.R. Tolkien valamelyik, Magyarországon is megjelent művéhez ("A Babó", "A Gyűrűk Ura", "Szilmarilok", "Elveszett mesék", "A Gyűrű keresése") kapcsolódik az alább megjelölt témák mentén.

Kategóriák:

A pályázatot az alábbi 4 kategóriában hirdetjük meg:

Képzőművészet: Szövegillusztráció az alábbi témákból választható:
– Quenta Silmarillion
– Akallabeth
– Mória
– Rohirok
– Hobbitok hőstettei (I. Isengrimtől Frodóig)
(A szöveget mellékelni kell, vagy pedig a munka része legyen – lásd pl. kódexlap)

Képregény: J.R.R. Tolkien valamelyik művéhez kapcsolódó tetszőleges téma

Karikatúra: J.R.R. Tolkien valamelyik művéhez kapcsolódó tetszőleges téma

Fotó: az alábbi témákból választható:
-Középfölde tájai
-Középfülde misztikus lényei

A pályázaton minden kategóriába két korosztály elkülönülten verseng egymással: gyermekek (10-15 évesek) és fiatalok/felnőttek (16 év felettiek).
Beérkezési határidő:
2005. december 4. éjfél
A kiválasztottakat és a díjazottakat 2005. dec. 29-éig értesítjük.

A részletes pályázati kiírás:
www.tolkien.hu/palyazat2005/palyazat2005.doc

 Általános szabályok
A pályaműveket elektronikus formában, e-mailen a palyazat@tolkien.hu címre, és hagyományos úton, postán lehet beadni a következő címre: Magyar Tolkien Társaság: 1701, Budapest, Pf. 79. Az alkotáson nem szerepelhet a szerző neve, személyi adatai vagy bármilyen az alkotó személy azonosítására alkalmas utalás.
A pályázó (neve, életkora, lakcíme, telefonszáma, e-mail címe), valamint az alkotás(ok)  (címe, korcsoport, kategória, téma) adatait mellékelten kell megadni egy képeslap nagyságú papíron, ill. egy .txt formátumú kiegészítő fájlban.

Értékelés:
A beérkezett pályaműveket a Magyar Tolkien Társaság képviselőiből, illetve az adott terület független szakmai képviselőiből álló független szakmai zsűri fogja elbírálni. Az alkotások zsűrizésénél a legfontosabb szempontok a kreativitás és az eredetiség, a kivitelezés technikai színvonala, illetve a tolkieni mitológia minél mélyebb rétegeinek visszatükröződése. 
A legjobbakat értékes nyereményekkel díjazzuk.
A zsűri által kiválasztott művekből az MTT az "Tolkien Születésnap 2006" helyszínén, valamint a http://www.tolkien.hu/, a Magyar Tolkien Társaság hivatalos honlapján szervez kiállítást. A pályázat legjobb alkotásai megjelennek a Magyar Tolkien Társaság félévente megjelenő folyóiratában, a Lassi Laurie oldalain is.

 Díjátadás
A Magyar Tolkien Társaság a 2006. január 8-i rendezvényen ünnepélyes keretek között hirdeti ki a nyerteseket, illetve adja át a díjakat.

A nevezés módja:
Az alkotásokat ajánlott küldeményként az alábbi címre várjuk: MTT pályázat, Magyar Tolkien Társaság, 1701 Budapest Pf. 79. Kérjük, írd rá a borítékra azt is, mely kategóriába és témába tartozik az alkotásod, így: pl. MTT pályázat/ Képzőművészet/  Quenta Silmarillion.

Ne felejtsd megadni a nevedet, a korodat, a lakcímedet, a telefonszámodat és az e-mail címedet is! (Az adataidat bizalmasan kezeljük, nem adjuk tovább.)

Ha kérdésed van, írj: palyazat@tolkien.hu.

A meghirdető a beküldött pályamunkák kiállítási, felhasználási, publikálási, másolási/sokszorosítási jogát fenntartja, a beérkezett műveket semmilyen körülmények között nem tudja visszaszolgáltatni! A művekért felelősséget nem vállal.

]]>