Sok Harry Potterrajongó fejében fordul meg a gondolat J.K Rowling könyvének elolvasása után,hogy: „Milyen jó is lenne, ha a varázsvilág nem csak egy kitalált történetbenlétezne!” Jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik hasonlóan vélekednek.Létezik ez a bizonyos univerzum. Daniel Mcload a magyar mágiaügyi miniszter. {mosgoogle center}

Kétség sem férhet hozzá, hogy J.K. Rowling a HarryPotter-könyvekkel világot teremtett. Olyan helyet, ahol a milliónyi veszélydacára sokan szeretnének élni, hogy aztán más szemmel tudjanak a varázstalanemberek, a muglik társadalmára tekinteni. A különböző Harry Potterklubok mind ezt a célt szolgálják szerte a világban. Magyarország sem kivételez alól, nálunk is létezik varázsvilág.

 A magyar Harry Potter klubok rendkívül színes képetmutatnak. Van olyan csoportosulás –nem is egy- amely roxforti mintára a tanulóktudását akarja gyarapítani. Ilyen intézmény például a Lorderon ElitMágusakadémia ahol a hallgatók minden olyan tantárggyalmegismerkedhetnek, amire egy művelt varázslónak, vagy boszorkánynak szükségelehet későbbi karrierje folyamán. Sőt, rengeteg új tanulmánnyal istalálkozhatnak a diákok, mint például a Kviddics történelme, vagy a Bűvöskövek és ékszerek. Ebben az iskolában a tanulókat három klubház valamelyikébenhelyezik el, mindegyiknek, saját – a könyv világától teljesen eltérő- neve van.Hangulatos kis hely.

A Varázslat klub egy kicsit másképp közelíti meg avarázslók világát. Ők azt tanulják, miképpen tudnak leginkább a varázstalanemberek hasznára lenni. Ennek megfelelően magyar kultúráról, gyógynövénytanról,asztrológiáról tanulnak a klub tagjai. Ez az egyesület nem is iskola,nevezzük inkább olyan önképző körnek, ahol játékosan tanulni lehet.

 Más egyesületek titkos szövetséget alkotnak a jók, vagy akára gonoszok ellen. Számukra csak egyetlen cél létezik, a vég nélküli játék éskalandozás ebben a szó szerint varázslatos világban. A Főnix Rendje vsHalálfalók könyörtelen küzdelmeket folytatnak egymás ellen és szívesenlátnak minden új tagot, kik segítik a harcukat.


Nem ritka az sem, hogy több rajongói társaság összeáll és akönyvekből már jól ismert mágikus világ kereteit teremtik meg Magyarországon. AMagyar Mágiaügyi Minisztérium több Harry Potter rajongó társaság általelfogadott, hiteles intézmény. Csakúgy, mint az angol központ, ez az épület istöbb osztállyal büszkélkedhet. Többek között megtalálhatóak itt a „Nemzetközimáguskapcsolatok főosztálya –” a „Mágus-mugli kapcsolatok-” és a „Mágikusjátékok és sportok” is.

Ha pedig már a játék szóba került, Magyar Kviddicsligais létezik, szintén a rajongótábor nagy részének jóváhagyásával. Sajnos mi–varázstalan emberek- csak két változatával ismerkedhetünk meg ennek a nemessportnak. Az első verziót számítógép segítségével játsszák, a másodikat aszabadban, de mivel seprűink nem mágikusak, a földön állva vagyunk kénytelenűzni eme tevékenységet.

A klubok között tehát egyáltalán nincs semmiféle komolyrivalizálás, hiszen mind együtt munkálkodnak azon, hogy a magyar mágiavilág egyegységes és tiszta képet alkosson.

A társaságokhoz való csatlakozásnak is csupán egyetlenfeltétele van, mégpedig, hogy a jelentkező szeresse a Harry Pottervilágát. Mivel a rajongói klubok felsorolása úgysem sikerülne a teljességigényével, –a kimaradt csoportoktól meg nem szeretnénk átkokat kapni afejünkre- így, aki csatlakozni szeretne, vagy mélyebben meg szeretne ismerkednia magyar mágia világával a harrypotter.lap.hu –n a legtöbb társaság oldalátmeglátogathatja.


Kapcsolódó anyagok és fórumok: Omladozó magyar könyvkiadás – Harry Potter ürügyén
Megjelent a Harry Potter és a Félvér Herceg
Készül a Harry Potter ás a Főnix rendje mozifilm Máglyára Harry Potterrel
]]>