január 22-i Átjáró rendezvénynek. Az olvasók találkozhatnak ismert nevekkel és újonnan feltünt szerzőkkel. Olyanokkal, akik számos rendezvényen megfordultak már, de olyanokkal is, akik még soha nem vettek részt ilyen alkalmon, s ez az első eset, hogy munkásságukról szót ejtenek a fantasztikus regények olvasói előtt. Alább a rendezvényen megjelenő írók találhatók – rövid életrajzzal.

Bán János (Kim Lancehagen, Bán Mór)

Az 1968-ban született szerző vizuális nevelés szakon szerzett diplomát a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán, majd ezt követően történelem szakos diplomát is a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán. 2000-ben lépett ki a nyilvánosság elé a Cherubion kiadó jóvoltából. A hosszú esztendők alatt megírt Nomádkirály-ciklus négy regénye bő fél év alatt megjelent, plusz egy kisregény, és néhány sci-fi elbeszélés. Bán János azóta Kim Lancehagen néven science-fiction műveivel is megjelent az olvasóközönség előtt. A 2001-ben megjelent „Isten hajói” regénye és három SF-novellája Zsoldos Péter díjat kapott. Jelenleg vezető szerkesztőként dolgozik.

Dr. Berke Szilárd (Eric Muldoom)

Berke Szilárd 1974-ben született Nagykanizsán. A Pannon Agrártudományi Egyetem Mosonmagyaróvári Karán, német szakfordító szakon végzett, majd a PATé-n szerzett doktori fokozatot, közgazdaságtudomány területen. 1995-óta a Cherubion Könyvkiadó munkatársa, mint fantasy író, Eric Muldoom néven. 1998-2003 között a www.fantasya.hu (illetve jogelődjeinek: Sárkányvár magazin, Fantasycentrum) főszerkesztője. 2002-2004 között az Átjáró Magazin szerkesztője. 2000-től szerkeszti a szerepjatek.lap.hu és a fantasy.lap.hu linkgyűjteményt. Az Ammerúnia világ szülőatyja, s a hasonnevű irodalmi műhely vezetője.

Bihari Péter (Peter Sanawad)

Az 1975-ben született fiatalember magyar irodalom szakosként végzett a Miskolci Egyetemen, jelenleg Dr. Kabdebó Loránt irodalomtudományi doktori iskolájába jár. Első novellája 1995-ben jelent meg az interneten. 1998-tól antológiákban, hetilapokban, egyetemi kiadványokban publikált, 1999 és 2001 között főként az általa szerkesztett Téridő Horizont című fanzinban. 2001-től publikál a Cherubion kiadó antológiáiban, majd az Átjáró SF&F magazinban. Szerkesztésében jelent meg a „Holdudvar” című SF kiadvány, amelynek online változata megtalálható a neten.

Böszörményi Gyula (Robin Mash)

A 22 önálló kötettel rendelkező szerző 1964-ben született. Első novellája az Ifjúsági Magazinban jelent meg 1982-ben. 1986-ban megalapította, és két éven át vezette a Mozgássérült Eszperantisták Levelező Körét. 1989-ben elvállalta az erdőkertesi Sci-fi és Fantasy Klub vezetését, és öt év alatt három nemzetközi rendezvényt szerveztünk. 1992-ben megalapította a Szertelenek nevű amatőr színjátszó csoportot, mellyel 1993-ban megnyertük a Nemzetközi Amatőrszínjátszó Fesztivált. 2003-ban feleségével, Cséplő Noémival megalapította az Álomfogó Varázslat táv-bűbájosképző levelező iskolát gyerekeknek és felnőtteknek, melynek célja az általános műveltség, hagyományőrzés és olvasásra-nevelés elősegítése. Díjai: Körtemuzsika díj (az év Legjobb Gyermekkönyve a gyerekek szavazatai alapján) a Gergő és az álomfogók-ért 2003-ban. IBBY díj (az év Gyermekkönyve a Nemzetközi Gyermekkönykiadók Tanácsának [Zürich] döntése alapján) a Gergő könyvekért 2003-ban. Dolgozott a sajtó, a rádió és a televízió számára is. A Komédium Színház ötödik éve játssza Kucó c. monodrámáját Kálloy Molnár Péter szereplésével.

 

Czinkos éva (Eve Rigel)

Az 1962-ben született írónő dolgozott fogászaton, farmakológiai kutatólaborban, térképrajzolóként, baleseti intenzívosztályon, koraszülött intenzívosztályon, aidsesekkel, majd elvégezte a szülésznőképzőt. Első novellája, egy krimi, a Kiskegyed magazinban jelent meg 1998-ban, melyet ezek után számos másik követett más lapokban is. Kis szünet után a fantasy világában próbálkozott újra. Tagja az Ammerúnia műhelynek, a Delta műhelynek, és megjelent egy novellája a Cherubion Lélektánc antológiájában. Egy fantasy regénye kiadásra vár.

Fonyódi Tibor (Harrison Fawcett)

A Harrison Fawcett néven is alkotó író 1965-ben született Budapesten. 1998 elején jelent meg az első publikációja a „Hogyan legyünk Sherlock Holmes?” című novella a debreceni Cherubion kiadó gondozásában és ugyanebben az évben első önálló kötete, a „Katedrális harcosai. A könyv folytatásával (A Katedrális legendája) elnyerte a 2000. évi Zsoldos Péter-díjat. Brett Shaw-sorozatát összedolgozta Szélesi Sándor York Ketchikan-sorozatával, így született meg a Mysterious Universe. 1999-től foglalkozik forgatókönyv-írással. 2005-ben forgatta le a CinePartners Entertainment stúdió „Metamorphosis” című filmjét.

Gáspár András (Wayne Chapman)

Az 1965-ben született szerző a magyar SF és fantasy élet egyik legnevesebb képviselője. Az ELTE bölcsészettudományi karán végzett. Egyetemistaként fordított, majd tagja volt a Kuczka Péter szerkesztette Galaktika Magazin stábjának. James Bond fordításai közepette készítettea „Kiálts farkast”” című regényét. 1990-től az Atlantisz fantasy magazin társszerkesztője, a Galaktika olvasószerkesztője. Ez nem tartott sokáig, ám ez után egy fantasy regényen kezdett dolgozni Novák Csanáddal, és 1991-ben megjelent a „Halál havában”. Még ebben az évben megalakítják a Walhalla kiadót. 1992-ben megírták az „észak lángjai”-t, 1993 karácsonyára megjelent a M.A.G.U.S., 1994 januárjában a Rúna magazin. Gáspár András 1996-ban, immár szólóban írta meg a harmadik Gorduin-regényt, a „Csepp és tenger”-t, majd nekifogott a „Karnevál”-nak, mely csak 1997 nyarára készült el. 1998-ban Gáspár személyes és anyagi okokból kiszállt a Valhalla-üzletből, azóta szabadúszóként próbál boldogulni.

Juhász Viktor (Jonathan Sparks, Vincent Prendergast)

Juhász Viktor elsősorban műfordítóként dolgozik, mellette pedig szabadúszó íróként a magyar fantasztikus irodalom meglehetősen rendszertelenül publikáló szerzője. 1997 óta számtalan helyen jelentek meg novellái, legalább egy tucatnyi antológiában és különféle magazinokban. Kezdeti írásaiban még mások által teremtett fantáziavilágokon vendégeskedett – M.A.G.U.S, Codex vagy az Ars Magica –, és azóta is több vállalkozásban vett részt meghívott szerzőként, mint Raoul Renier Sain Sangué-antológiájában vagy a Héttenger alternatív Európájában. Önálló írásaira a szokatlan környezet és borongós, fanyar hangulat jellemző. Ellentétben a novelláival, amelyeket következetesen a saját neve alatt jelentet meg, két nagyobb léptékű vállalkozás erejéig angolszász álnévvel jelentkezett. Regényei: „Relikvia” (1999), és „Keserű áramlatokon” (2004).

 

Kasztovszky Béla

Az 1942-ben Fülöpszálláson született Ka sztovszky Béla a klasszikus hagyományokat átörökítő magyar sci-fi novellisták egyik legismertebb alakja. Tudományos-fantasztikus tárgyú írásaival huszonnyolc éve találkozhatnak különböző magazinok lapjain az olvasók. Villamosmérnökként végzett, a 70-es években az Írószövetség SF-Stúdiójának tagja lett. Novelláskötete, a „Kétszemélyes világ”, a Galaktika könyvek sorozatban látott napvilágot 1982-ben.

Kleinheincz Csilla

27 éves író, fordító, szerkesztő. Öt éve foglalkozik fantasy- és szerepjátékkönyvek magyarra ültetésével, fordítóként eddigi legkedvesebb munkája Peter S. Beagle életműsorozata. Nyolc éve ír rendszeresen, kezdetben a Stádium Fiatal Írók Köre, majd a Cohors Scriptorium tagjaként. Nem kötelezte el magát egyik műfaj mellett sem, törekszik az egyes zsánerek közti határok elmosására; megjelent művei között versek (Huszonötödik óra, költői antológia), klasszikus és urban fantasy írások, mesék és kortárs novellák egyaránt megtalálhatóak. 2005-ben jelent meg első regénye, Város két fül között címmel. Jelenleg szerkesztő/fordítóként dolgozik a Deltavision kiadónál, és második regényét írja.

Kolozsvári Zsófia (Indira Myles)

Az írónő 1980-ban született művész szülők gyermekeként (édesanyja az ötvösművész Reményi Katalin, édesapja Kolozsvári Grandpierre Miklós pedig festőművész és szobrász). E miliő a kezdetektől támogatta, bátorította alkotói kedvét, az irányt pedig már első műve, egy farkas „gondolatait” tolmácsoló novella is mutatta: fantasztikus irodalom. A M.A.G.U.S. szerepjátékkal és készítőivel a kezdetek óta kapcsolatban állt, álnevén már 1996 óta alkot. Az Ynev világára írt kezdeti ujjgyakorlatok és félkész alkotások után 2004-ben, az ELTE magyar szakának elvégzése után jelentkezett első regényével, amely a Shajaran címet viseli. Elnökségi tagja a Magyar Scifitörténeti Társaságnak, valamint átvette a M.A.G.U.S. főszerkesztői tisztséget Pálinkás Imrétől.

László Zoltán

1977-ben született Hatvanban, újságíróként dolgozik. 1999-ben publikálták első írását. Saját bevallása szerint az elmúlt tíz év lassú távolodás volt az őt lenyűgöző és tizenévesen először írásra inspiráló kiberpunktól, így az Átjáróban eddig megjelent két novellája után az Analógia már inkább a szélesebb értelemben vett sci-fi kategóriájába tartozik. A fiatal szerzőnek 2005-ben jelent meg első regénye, a „Hiperballada”, amely egy alternatív jövőbe kalauzolja el az olvasót. Második regénye a „Nagate”, a Deltavision kiadásában jelent meg. Az Európai SF Szövetség (ESFS) 2005-ben a legígéretesebb magyar szerző díját adta neki.

Markovics Botond (Brandon Hackett)

1975-ben született, közgazdász. Első novelláit a Cherubion kiadó jelentette meg, egyik tagját Zsoldos Péter – díjjal jutalmazta a zsűri. „A negyedik gyarmat”, és az „Az ötödik gyarmat” duológia egy idegen fajokból álló birodalom szabadságharcait meséli el. A Gyarmatbirodalom regényekből ágazik le a másik duológia történetszála, az ott megismert főhősök távoli leszármazottainak sorsát kísérhetjük figyelemmel az Erdőhold-ciklusban. Ezek mellett a szerző még közölt néhány rövidebb novellát, közreműködött a Dark Space sorozatban is egy regény erejéig, s az Átjáró magazin számára is írt kritikákat.

Michaleczky Péter (Alec Norwood)

Szerkesztő, író. Novellistaként mutatkozott be a kilencvenes évek második felében a Cherubion kiadó antológiáiban, és hamarosan az újjáéledő magyar sci-fi élet szervezésébe is bekapcsolódott. évekig szerkesztője volt az interneten megjelenő SF online magazinoknak. 2002-ben Szélesi Sándorral és Németh Attilával közösen alapította az Átjáró Magazint, amelynek évekig szerkesztője volt. A magazin 2004-es megszűnését követően indította útjára a Goblin Kiadót, amely mostanáig két SF antológiát jelentetett meg. Civilben egy informatikai vállalkozás vezetője.

Molnár Gábor (John J. Sherwood)

1981-ben született Budapesten, jelenleg Debrecenben egyetemista magyar-politológia szakon. A M.A.G.U.S. világ ragadta meg fantáziáját, és a kezdeti, asztalfióknak szóló próbálkozások után végül az Inomi gondozásában megjelent a „Hőseposz” című regény. A szerző ambícióiról így vall: „megváltani a világot nem szeretném, ritkán érzem úgy, hogy megéri. Ellenben szívesen írnék néhány igazán jó regényt.”

Nemere István

Az 1944-ben Pécsett született Nemere István hazánk legtermékenyebb sci-fi szerzője, regényei összesen több mint 10 millió példányban jelentek meg. Első elbeszélései a hatvanas évek végén jelentek meg, azóta pedig több mint 400 önálló kötete került ki a könyvesboltok polcaira. Számos fordítása ismert lengyel és eszperantó nyelvről. Az 1990-es években kétszer egymás után megválasztották a Nemzetközi PEN eszperantó csoportja elnökének. Noha idejének nagy részét regények és ismeretterjesztő művek írása emészti fel, pályája kezdete óta szívesen rándul át a rövidebb műfajok területére is. Számtalan sajtótermékben jelentek már meg cikkei, novellái is.

Nemes István (John Caldwell, Jeffrey Stone)

1961-ben született Debrecenben. 1979-ben érettségizett a Péchy Mihály építőipari Szakközépiskola építőgépész szakán, és ebben az évben jelent meg az első novellája is, a debreceni Kronosz sci-fi klub kiadványában, a Spirálban. A „Káosz Szava” 1990-ben jelent meg, John Caldwell álnéven, s azóta a hazai fantasy irodalom egyik legismertebb alkotásává vált. 1990-ben még egy híressé vált regénye látott napvilágot: Jeffrey Stone: „Harc az éj Kövéért”. Ezek után Nemes István úgy döntött, hogy főállású íróként folytatja, és otthagyta a munkahelyét. Ezek azóta sorozattá váltak, és a Káosz- illetve Cherubion történetek a mai napig népszerűek. Nemes István 1990 óta több mint 120 regényt publikált, de ezek túlnyomó többségét a felkérésre írt romantikus regények teszik ki. Fordítóként is hatalmas életművet mondhat a magáénak, több mint 70 regénnyel. A Cherubion kiadó tulajdonosa és vezetője, de más kiadóknak is bedolgozik, néha íróként, néha fordítóként, ezen kívül forgatókönyvet ír és sorozatot szerkeszt. Jelenleg csapatával egy Káosz-sorozaton alapuló számítógépes játékon dolgozik.

Nyulászi Zsolt (Dave Avery)

1966-ban született Budapesten. Gyerekkorától kezdve falta a sci-fi könyveket, az írást pedig a gimnáziumban kezdte – ekkor még csak az íróasztalfióknak. A 80-as évek végén került kapcsolatba a szerepjátékokkal és a fantasyvel. Egyik szerzője a M.A.G.U.S.-nak (1993), később a Codex (1996) szerepjátéknak, de részt vett a Requiem (2000) világának kitalálásában is. Első regényei a Star Wars-hoz kapcsolódtak (1992-93), leghíresebb írása valószínűleg a „Renegát” (1995), ő maga viszont a Codexhez készült kisregényeit és novelláit szereti legjobban (1998-99). Összesen 5 regénye, számos, szerepjátékokhoz kapcsolódó könyve és több tucat nove llája jelent meg. 2001 óta nem publikál, azóta számítógépes játékok készítésével foglalkozik.

Dr. Pálinkás Imre (Alan O’Connor)

Az orvos és szakközgazdász végzettségű Pálinkás Imre 1969-ben született. Gyermekkora jó részét a Felvidéken, a tanulás éveit a fővárosban, Győrött és Pécsett töltötte. Első Ynev – regényével 1998-ban, az utcáról ballagott be az akkor éppen átalakuló Valhalla Páholyhoz. Novák Csanád tanácsára tovább fordított és írt néhány novellát, melyek a „Darton nevében” a „Homályhozó” és „A Halál hét arca” – novellafüzérként láttak napvilágot. Társszerzőként és titokban a szerepjáték – írással is próbálkozott: mindkét kísérlet megjelent a második ynevi kalandmodul – gyűjteményben. Az Inomi kiadónál szerkesztőként dolgozott. Regények: „A kék éjszakák árnyai” (2000), „Hollóidők” (2001), „Síró fém” (2002), „A vas ideje” (2003), „Csillagvető” (2005).

Réti László (Marcus Meadow)

Az 1972-ben született szerző a Rendőrtiszti Főiskolán végzett és habár közben elvégezte a jogi egyetemet is, jelenleg nyomozóként dolgozik. Pár évvel ezelőtt azonban úgy döntött, hogy „kipróbálja magát” az irodalom területén is. Második regénye lett az első, amely napvilágot látott a Beholder kiadónál. A címe: „Vér a véremből”.

Szabó Sándor (A. Taylor Crabe)

Bácsalmáson született 1979-ben, bölcsészkart (angol) és teológiát végzett, jelenleg tanárként dolgozik. Első nyomtatásban megjelent novelláját a Cherubion kiadó jelentette meg 2003-ban, majd még abban az évben követte első regénye, a Dark Space sorozatba írt Dominium első része. Szintén 2003-ban jelentette meg a Parakletos kiadó Prón c. kisregényét. Azóta a Cherubion írói stábjának tagja, több novellát, regényt, kisregényt publikál, köztük a saját világához tartozó Ellenjáték c. regényt. Néhány novellát az Új Galaxis antológiákban tett közzé, s nem-SF kötetei, publikációi is jelentek már meg. A fantasya.hu lap cikkírójaként interjúsorozatot készít a hazai SF és F élet szereplőivel, azonkívül kritikákat és egyéb cikkeket publikál.

Szalai-Kocsis Tamás (I. M. Brod)

A 29 éves fiatalember egy budapesti pénzintézetben dolgozik, mint informatikus mérnök. Az Átjáró Magazin 12. számában mutatkozott be először a nagyközönségnek „Szigorú számtan” című ironikus hangvételű novellájával. Azóta több írása is napvilágot látott a „Birodalmi osztag” és az „Az evolvens kalózai” antológiákban. A szerző tagja lett a Mysterious Universe írógárdájának. Első regénye 2006 áprilisában lát napvilágot, és az Arab-félsziget háborúiba, egy Mátyás-korvina nyomába kalauzolja el az olvasót.

Dr. Szalkai László (Ryan Hawkwood)

1966-ban született Budapesten. A Móricz Zsigmond Gimnáziumban harmadmagával létrehozott iskolaújság, az Analog-H közölte első írásait. Megalakulásakor munkatársa volt a Valhalla Páholynak, részt vett a M.A.G.U.S. legelső kiadásának megírásában. éveken keresztül lektorként és íróként tevékenykedett a kiadónál és a Rúna magazinnál. A Valhalla gondozásában négy regénye jelent meg. 1996-ban társszerzője volt a Codex szerepjátéknak, egyik alapító tagja és egyben munkatársa a Casa Nítor Kiadónak. A Nítor égisze alatt a Codex után kiegészítő kötetekben és novelláskötetekben láttak napvilágot munkái. Közreműködött a Requiem szerepjáték megírásában, majd lektorként az új M.A.G.U.S. megjelenésében. Jelenleg mind a M.A.G.U.S., mind a Codex szerepjáték világán készül regénye.

Szántó Tibor (Benjamin Rascal)

A Robert E. Howard könyvek és a Nemes István által írt „Káosz szava” vezette a fantasy útjaira. A Cherubion kiadónál publikálja novelláit. Társszerzőként és szerzőként számos humoros hangvételű kötetet publikált. Könyvei: „Született hős” (2001), Nemes Istvánnal közösen: „A Sárkány könnyei”, „A Turbó Sötét Oldala” (2001), „Még zöldebb a Turbó…” (2001), „Konyak a barbár” (2002).

Szélesi Sándor (Anthony Sheenard)

1969-ben született, Veszprémben nőtt fel, főiskolára Nyíregyházára járt, egyetemre Debrecenbe. Első művei – főiskolásként – 1994-ben a Cherubion kiadónál jelentek meg, ezek jórészt fantasy novellák voltak. 1997-ben jelent meg az első regénye, „Városalapítók” címen, amely a következő évben Zsoldos Péter díjat kapott. 1999-ben kezdte el publikálni York Ketchikan sorozatát, amely a 30. században játszódik. Egy év múlva Harrison Fawcettel (Fonyódi Tibor) egyesítették space-fantasy világaikat, így megszületett a Mysterious Universe, amelynek szerkesztője és írója egyben. Írt thrillert, ősmagyar misztikus kalandsorozatot, forgatókönyveket. 2005-ben másodszor is megkapta a Zsoldos Péter díjat egy regényéért, amely a „Sötétség előtt” címet viseli. Az Átjáró sci-fi és fantasy magazint főszerkesztője volt 2002-2004 között, a Graal kiadó művészeti vezetője, jelen rendezvény egyik szervezője.

Tóth Norbert (Allen Newman)

Az 1972-ben született szerző a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett. 1994-ben találkozott meg Nemes Istvánnal. Ő ismertette meg vele Howard, Vance és Silverberg világát. Első novellája a Lidércek című Cherubion-antológiában 1995-ben jelent meg. 1999. szeptemberében napvilágot látott első regénye is: az Interregnum. További kötetei: „Requiem”(2000), „A sötét isten” (2001 – társszerz: Douglas Rowland), „Terra Mithica” (2002), „A Bismarc-csatahajó” (2002). Tóth Norbert jelenleg a fantasya.hu főszerkesztője.

Tölgyesi László (Douglas Rowland)

Tölgyesi László 1971-ben született, és az egri tanárképző főiskola magyar-angol szakán szerzett diplomát. Szakfordítóként helyezkedett el, s munkája mellett írt egy fantasy regényt, ám nem jött össze a megjelenés. Rowland azonban nem adta fel: „Never give up, never surrender” – vallja. A Bán Mór néven is alkotó Kim Lancehagen beajánlotta Kankalin c. novelláját Nemes Istvánnak, és a rákövetkező Cherubion-antológiában meg is jelent az írás, azóta publikál. Vidéki elvonultságban él feleségével és három kislányával, és megtanult nádtetőt készíteni, arra az esetre, ha a szakfordítás és az írás befuccsolna. Vásárhelyi Lajos

1946-ban, egy Duna-Tisza közében fekvő kisközségben született. A 80-as években a szegedi Supernovában és a Galaktikában jelentek meg írásai, a 90-es évek második felében az X-Magaziban publikált. Utóbbi folyóiratnak szerkesztője is volt. Munkásságáért Galaktika-díjat és Arany Meteor-díjat kapott. Sci-fi novellák (pl. az X-Magazinban megjelent Apokrif kommentár Platónhoz) mellett meseregényeket („Kis herceg a nagyvárosban”, „Micimackó kertje”), szépprózai műveket és színdarabot is írt. 2002-2004 között az Átjáró SF&F magazin állandó kritikusa volt.

Wizner Vég Balázs

Az 1972-ben született szerző szociológusként végzett, s dolgozik, a Magyar Tudományos Akadémia kutatója. Számos tudományos publikációja mellett sci-fi regénye 2000-ben jelent meg a Moebius kiadónál „A pilóta” címen.

Zelenák Anikó (Philip Messier)

Az írónő 1968-ban Miskolcon született. Biológiát és rajzot tanított, majd grafikus lett: jelenleg prospektusokat és emblémákat, illetve weboldalakat tervez. Phillip Messier néven publikálta két sci-fi regényét 2001-ben az Excalibur Kiadónál, ezek az Elshaan-sorozat részei voltak: „ébredő erők”, és a „Nagy Viadal”. Azóta elkészült a történet harmadik része „Kalózvadász” címen, és íródik a negyedik rész is, „A Vihar éve”. A rendezvény időpontja: 2006. január 22. (vasárnap) 13.00 órától
Helyszíne: Millenáris Park Fogadó Programok – Nagyszínpad

13.00-13.10 Megnyitó
13.10-13.30 Az Agave bemutatkozása és tervei
13.30-13.50 A Beholder kiadó bemutatkozása és tervei
13.50-14.10 A Cherubion kiadó bemutatkozása és tervei
14.10-14.30 A Deltavision kiadó bemutatkozása és tervei
14.30-14.50 Galaktika Magazin
14.50-15.10 Graal könyvek kiadó bemutatkozása és tervei
15.10-15.30 Roham magazin bemutatkozása
15.30-15.50 Tuan kiadó bemutatkozása és tervei
15.50-17.40 SZÃœNET
17.40-18.00 Játék eredményhirdetése

Közben író-olvasó találkozók, kiadói kiállítások és vásár és nyereményjátékok.

Pódium

13.30-14.15 Agave kiadó műfordítói (ea. Pék zoltán, Totth Benedek)
14.15-15.00 Ammerúnia irodalmi műhely (ea. dr. Berke Szilárd)
15.00-15.45 Delta műhely (ea. Kleinheincz Csilla)
15.45-16.30 Galaktika magazin (ea. Németh Attila)
16.30-17.15 Mysterious Universe műhely (ea.Fonyódi Tibor és Szélesi Sándor)
17.15-18.00 Cohors Scriptorium (ea. Kleinheinz Csilla és Stöckert Gábor)

]]>