Abrams és Pine után Zachary Quinto, Spock új megformálója sem maradhatott ki az interjúk sorából, aki elárulta, hogy Spock ezúttal harcolni is fog. Quinto mesélt arról, hogy sokáig készült egy különös kézitusára, de úgy gondolta, hogy nem fogja tudni megcsinálni. Végül nem is kellett, mert J. J. Abrams két nappal a forgatás előtt tűzharcra módosított a jelenetet, ami Quinto szerint sokkal jobban működött, mint ahogy a verekedés működhetett volna. A szavaival élve: „Azt hiszem, ő (Abrams) tudja, hogy a filmben abban a pillanatban mire van, és mire nincs szüksége, mit kell megváltoztatni.”

Quintot arról is megkérdezték, hogy a mozifilmben újra feltűnik-e Spock híres vulcan nyakfogása. „Majd meglátjuk…” felelte.

A színész természetesen dicsérte Abrams munkáját is. Szerinte „jól koncentrál a jó történetre, ami nagyon fontos egy tehetséges rendezőnél”.

Abrams mellett kiemelte a forgatókönyvet jegyző Robert Orcit és Alex Kurtzmant is. Quintoban a forgatás alatt rengeteg kérdés merült fel a félig ember, félig vulcan karakterrel kapcsolatban, melyekre a válaszok többnyire megtalálta a szkriptben. Így rengeteg időt fordíthatott arra, hogy elmerüljön Spock karakterének mélységeiben. ]]>