Ha a Valentin nap is péntek 13-ra esne, akkor a 10 legszerencsétlenebb scifis szerelmespárt szedtük volna össze, így azonban maradunk a 10 legemlékezetesebbnél. A sci-fi filmek és sorozatok nem csak robotokat, lézerfegyvereket, valamint űrhajókat tartalmaznak, hanem emlékezetes karaktereket is. És ezen karakterek bizony nem csak a lézerágyúk kezelésével szeretik tengetni napjaikat, hanem olykor bizony szerelmesek is lesznek. Íme, az SFportal „Csillagközi szerelmek” gyűjteménye.

Han Solo és Leia Organa

A mesékben mindig a bátor parasztfiú az, aki megnyeri magának a legkisebb hercegnő szívét, kezét, valamint fele királyságát. A Csillagok Háborújában viszont a bátor parasztfiú a hercegnő ikertestvére, így ez a forgatókönyv majdnem olyan beteg lett volna, mint Jar-Jar Binks szerepeltetése az első epizódban. Így végülis a vagány csempész, Han „Én Lőttem Először” Solo jöhetett össze Leia hercegnővel.

Anakin Skywalker és Padmé Amidala

Ha már a Star Warsnál tartunk, akkor említsük meg Leia papáját és mamáját is. A kisfiú szerelmes lesz a királynőbe, felnő, titokban feleségül veszi, majd megőrül, és ő okozza a halálát. A szerelem öl, butít és nyomorba dönt – Darth Vader erről tudna mesélni.

Donnie Darko és Gretchen Gross

Problémás esetek, ha egymásra találnak. Donnie az átlag tinédzsernél is komplikáltabb eset, Gretchen meg az új jócsajszi a suliban, akinek szintén megvan a maga baja. Ehhez képest teljesen problémamentesen, villámgyorsan összejönnek. Sajnos az időutazás paradoxonaiból fakadóan végül a teljes kapcsolat kitörlődik az idővonalból – Gretchen a végső idővonalban sosem találkozik Donnieval, aki az élete feláldozásával mentette meg őt.

Vincent Freeman és Irene Cassini

A Gattaca világa nem túl szimpatikus hely a randizásra, ahol a csajok a pasik nyálmintáival rohangálnak a DNS-vizsgálóba, hogy megtudják: genetikailag minden okés-e, érdemes-e a továbbiakban is együtt maradni. Vincent azonban, amellett, hogy sikerül űrhajóssá válnia, elnyeri Irene szívét is, aki képes túllépni ezen a genetikai maszlagon, amikor rájön a pasija titkára.

Neo és Trinity

Smith ügynök nagy igazsága, hogy a Földön az emberiség a legkártékonyaybb vírus. A Matrix ügynökeinek szempontjából a két legkártékonyabb vírus Neo és Trinity, nem csoda, hogy össze is jönnek. Ehhez persze kellett azért az Orákulum kavarása is a mindenféle jóslataival, úgymint ” bele fogsz szeretni a kiválasztottba”. Mindenesetre a Matrixban és a való életben is illenek egymáshoz.

Lincoln Six Echo és Jordan Two Delta

A Matrix mellett a másik kamuvilágot A Sziget jelenti. Egy szupertitkos létesítményben azt kamuzzák az ott lakóknak, hogy hatalmas katasztrófa történt, ők a túlélők, és sorsolás útján választják ki azokat, akik az érintetlen, gyönyörű szigetre mehetnek mulatni. Ehhez képest valójában klónok, akiket bármikor készek feldarabolni, ha a megrendelőnek valami baja történne. Lincoln és Jordan olyan klónok, akik még csak egymáshoz sem érhetnek, szexuális felvilágosítást sosem tartottak egyikőjüknek sem, mégis elég jól menedzselik a szitut, amikor arra kerül a sor.

Fox Mulder és Dana Scully

Az X-akták egyike azoknak a sorozatoknak, ahol a romantikára is fogékony rajongók idegeit évadokon keresztül húzták, hogy akkor most összejönnek-e a főszereplők avagy sem. Mindenesetre nagyon-nagyon sokáig képesek voltak a készítők fenntartani ezt a típusú feszültséget.

Jean-Luc Picard és Beverly Crusher

Azért a Star Trek TNG-ben is volt egy hasonló páros, mint Mulder és Scully, a kapitány és az orvosi főtiszt képében. Ők a sorozatban végül csak egy alternatív jövőben jöttek össze, de ezt a tényt aztán a képregény és regény folytatások igyekeztek javítani. Mivel Beverly idegesítő zseni-fiacskája addigra már kirepült a fészekből, és főleg az Enterpriseról, ezért a Csillagflotta hírneves kapitányának nagy szerencsére a gyerekneveléssel már nem kell vacakolnia. Sok boldogságot innen is.

Worf és Jadzia Dax

Ez se egy egyszerű páros. Teljesen egyértelmű volt, hogy a klingonmániás Jadzia pillanatok alatt az ujja köré fogja csavarni minden klingonok legmogorvább képviselőjét, Worfot. Szerencsétlen Worfot azért eléggé megszivatták a forgatókönyvírók: a TNG-ben megismert párja meghal, Jadzia szintén. Aztán amikor elkezdené elfogadni a szitut, feltűnik Ezri Dax, aki Jadzia is meg nem is – teljesen zűrös dolog ez a tucatnyi életet leélő trillek kapcsán.

William Adama és Laura Roslin

Ha van sztárpár a sci-fi sorozatokban, akkor bizony a Battlestar Galactica két főszereplője azok. William Adama admirális és Laura Roslin – mindketten eléggé magányosak a saját szerepkörükben: a flotta parancsnoka, akinek nem csak a cylonokkal, de néha a saját embereivel is meg kell küzdenie, valamint a kolóniák utolsó elnöke, akinek kvázi a megmaradt emberi civilizációt kell egyben tartania. Nem csoda, ha a hosszú út alatt egymásra találtak – kár, hogy előre látható, meglehetősen tragikusan végződő kapcsolat ez.]]>