{mosgoogle center}

Korhatár nélküli mesepályázatot hirdet az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület a Fókusz Könyváruházzalközösen. Ebben az évben is olyan, eddig még nem publikált történeteketvárnak, amelyek az ember örök kérdéseivel foglalkoznak, és nem csupánelgondolkodtatnak, hanem megoldási lehetőséget is kínálnak az őszinténkeresőknek. A pályázat beadási határideje: 2006. április 9.

Az elmúlt években több jeles író vállalta a zsűrielnök szerepét, így például Lázár Ervin, Békés Pál és Csukás István,akik a több száz beküldött munka szakmai előzsűrizése után a legjobb50-60 történet közül választották ki az első három helyezettet.

Idén Böszörményi Gyula író,publicista lesz a zsűri tiszteletbeli elnöke, akinek tizenhat éveskorában jelent meg nyomtatásban az első novellája, és azótafolyamatosan publikál. Írt már fantasyt, krimit, romantikus regényt,színdarabot, rádiójátékot és több sorozat forgatókönyvét. Leginkább aGergő-történetekkel (Álomfogó-történetek) vált közismertté, és azutóbbi években is leginkább ennek szenteli az idejét.

A pályamű témája kötetlen, legfeljebb hét gépelt oldal lehet. Egy szerzőtől legfeljebb két történetet fogadnak el.
A pályázat jeligés.

Az írásokat 2 példányban kell beküldeni, természetesen mindkettőt ajeligével ellátva. A pályázók nevét, címét, értesítési telefonszámát éslehetőség szerint e-mail címét egy külön, lezárt, a jeligével ellátottborítékban kell mellékelni.

A legjobb pályaművek megjelentetésére az Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület a jogot fenntartja.

A korábbi évek kiemelkedő pályaműveiből 2002-ben egy válogatást jelentettek meg az Agyagmaszk – Történetek a szépségről, jóságról, igazságosságról címmel, amely több könyvesboltban és az Új Akropolisz székhelyein is megvásárolható.

A beküldött pályázatokat nem küldik vissza,és nem őrzik meg, de az eredményhirdetésen, illetve az egyesület nyitvatartási idejében 2006. június végéig át lehet őket venni. Az első tízhelyezettet az eredményhirdetést megelőző két hétben levélben,telefonon vagy e-mailben értesítik.

A pályázatok elküldhetők postai úton a 1447 Bp., Pf. 592 címre, vagy bevihetők személyesen a nyitva tartási időben (hétfőtől csütörtökig 17-21 óráig) a 1085 Bp., Rigó utca 6-8. szám alatti székhelyre.

Azokban a vidéki városokban, ahol az egyesület működik (Győr, Pécs, Szeged), szintén nyitva tartási időben várják a beküldendőpályázatokat.

Pályázat beküldési határideje: 2006. április 9.
Eredményhirdetés: 2006. június 10., szombat 11.00
Helyszín: Fókusz Könyváruház, 1072 Rákóczi út 14-16.

A pályázat díjazása:

I. díj: 40.000 Ft
II. díj: 20.000 Ft
III. díj: 10.000 Ft

Ezen kívül a Fókusz Könyváruház jóvoltából a legjobb tíz történetírója könyvutalványt kap ajándékba, amelyek a Fókusz erre kijelöltüzleteiben válthatóak be.

]]>