A fiatalabb korosztály számára egy letehetetlenül izgalmas mese/kalandregény-trilógia első kötetével jelentkezik az Agave, illetve most már tudhatjuk, milyen novellák kaptak helyet a Dick-antológiában.


P. B. Kerr
könyve, Az ekhnatoni kaland a csodálatos és titokzatos Egyiptomba repíti az olvasóit. Harc a jó és a rossz között dzsinn-módra, nemcsak a Harry Potter-regények kedvelőinek.
Történet:

A tizenkét éves ikerpár, John és Philippa Gaunt egy napon megtudják, hogy az egyik legkiválóbb dzsinn-törzs, a máridok leszármazottai. Hirtelen ők is képesek lesznek bárki három kívánságát teljesíteni, különleges helyekre utazni (méghozzá nem is a leghagyományosabb módokon), és bárkit, no meg bármit eltüntetni. Csak éppen Íbliszt, az ifrítek végtelenül gonosz vezetőjét nem, aki rettentő tervet sző…

A sorozat folytatása jövőre várható.

Közzétette az Agave könyvek kiadó a Lenn, a sivár földön című Philip K. Dick válogatás novelláinak címét. Tudni kell, hogy ezek az írások magyar nyelven még nem jelentek meg, így a Dick-rajongók kincshez juthatnak általa.
A Dick-kötet novellái:

Ruug (Roog)
A koponya (The skull)
Fizetség (Paycheck)
Kolónia (Colony)
Az akasztott idegen (The hanging stranger)
Az aranyember (The golden man)
Az utolsó mester (The last of the masters)
Közvetlen értékesítés (Sales pitch)
Lenn a sivár földön (Upon the dull Earth)
Közterm (Autofac)
Kétbalkezes Orfeusz (Orpheus with clay feet)
Pisze Pat idejében (The days of Perky Pat)
A kis fekete doboz (The little black box)
Háború a zidiótákkal (The war with the Fnools)
Isteni vita (Holy quarrel)
A Rautavaara-eset (Rautavaara’s case)

Emellett – mint megírtuk – várható a nagy klasszikus, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? Pék Zoltán kiváló fordításában, és kiegészítve néhány esszével vezető irodalomtörténészek- és kritikusok tollából.

A jövő év elején ezek mellett érkezik egy újabb Banks-kötet, majd egy Hamilton – természetesen Anita Blake-kel. Philip K. Dick után húsvétra egy igazi húsvéti meglepetés várható. A kiadó tervezi egy új sf-szerző bevezetését is magyar nyelvterületen is, ha a nemrégiben kiadott Jeff Noon regény bejön.

Kapcsolódó
P.K. Dick könyvmegjelenések
]]>