2009. május 21-én újra SFportal Meetup a Főnixben, este hét órától! Egyik előadónk Berényi Konrád lesz, aki a sci-fi és a reklámok kapcsolatát boncolgatja majd.

Reklám a scifiben, avagy keressünk egy eladó bolygót?

Vajon hol kezdődik a tudomány és hol ér véget az irodalom? És egy alapvetően irodalmi műfaj mennyire tudja megragadni az attól talán legtávolabb álló üzleti világot, és azon belül is a reklám világát? Egy jó scifi egyben lenyomat arról a világról, amelyben íródott, márpedig az elmúlt bő száz évben a reklám egyre nagyobb intentzitással vesz körbe bennünket. Megjelenik ez a scifiben? És ha igen, akkor hogyan? Az előadásban mutatok példákat a csak illusztráció jellegű reklám megjelenésekre, a történetet színesítő jelenlétre és végül arra is, amikor a történet alapja a reklám. Röviden fogalmazva: reklám a Vénusz-üzlettől a Különvéleményig!

Előadó: Berényi Konrád közgazdász, online marketing tanácsadó

Gyerekkora óta nagy rajongója a scifinek. Rengeteg könyvet olvasott és filmet látott, de az irodalmi rajongáson túl is érdeklik az olyan témák, mint pl. az űrhajózás vagy a fizika – vagyis a hard-SF alapjai. Mindemellett közgazdász, és a társadalmi folyamatok is érdeklik, így kedvenc írói között az Asimov-Clarke-Lem „szentháromság” mellett ott található Orwell is.]]>